CHAMPIONS LEAGUE

Chelsea a pierdut la Basel, dar s-a calificat în optimi

Chelsea Londra a devenit a cincea formaţie calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, deşi a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de elveţienii de la FC Basel, în etapa a 5-a a grupei E. În optimile de finală ale Ligii Campionilor s-au mai calificat pînă în acezst moment formaţiile Atletico Madrid, FC Barcelona, Bayern Munchen şi Manchester City. Chelsea se află pe primul loc în clasament, cu nouă puncte, şi nu mai poate fi depăşită de ambele formaţii de FC Basel şi Schalke 04, care se vor întîlni în meci direct în ultima etapă. După disputarea a cinci etape din grupa E, clasamentul este următorul: 1. Chelsea Londra - 9 puncte, 2. FC Basel - 8 puncte, 3. Schalke 04 - 7 puncte, 4. Steaua Bucureşti - 3 puncte. În ultima etapă, la 11 decembrie, vor avea loc meciurile Chelsea Londra - Steaua Bucureşti şi Schalke 04 - FC Basel.

Antrenorul echipei Chelsea Londra, Jose Mourinho, a declarat că a văzut semne de oboseală la formaţia sa încă din primele minute. "Singurul lucru pozitiv este că ne-am calificat, dar această calificare vine în urma rezultatului din meciul Steaua - Schalke. Nu vreau să iau meritele adversarilor noştri, care au fost mai buni decît noi, dar încă din primele minute am văzut semne de oboseală la echipa mea. Golul primit a fost ridicol", a spus Mourinho. De partea cealaltă, tehnicianul formaţiei FC Basel, Murat Yakin, consideră că victoria este una meritată: "Este o victorie magnifică şi meritată. La pauză i-am felicitat pe băieţi pentru jocul fantastic făcut în prima repriză. Ştiam că în partea a doua nu va mai fi la fel, dar am crezut în victorie şi ne-am bătut pentru acest obiectiv".

Steaua Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut pe Arena Naţională, în compania formaţiei germane Schalke 04, în etapa a cincea a grupei E a Ligii Campionilor şi nu mai are şanse de accedere în primăvara europeană. Mijlocaşul Alexandru Bourceanu a primit un cartonaş galben în minutul 45 şi va fi suspendat pentru partida cu Chelsea, din ultima etapă a grupelor. Înaintea partidei a fost afişat un banner cu mesajul: "Filipine, nu sînteţi singuri", pentru victimele taifunului Haiyan. Cu această remiză Steaua a egalat recordul de 22 de meciuri fără victorie în Liga Campionilor, deţinut de echipa rusă Spartak Moscova, informează site-ul oficial al UEFA. Ultimul succes al steliştilor în Liga Campionilor s-a înregistrat la 13 septembrie 2006, atunci cînd s-au impus, în deplasare, cu scorul de 4-1, în faţa echipei Dinamo Kiev.

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în etapa a 5-a (penultima) a grupelor Ligii Campionilor şi clasamentele grupelor:

Grupa F: Arsenal Londra (Anglia) - Olympique Marseille (Franţa) 2-0. A marcat: Wilshere '1, '65. Borussia Dortmund (Germania) - SSC Napoli (Italia) 3-1. Au marcat: Reus '10 (penalti), Blaszczykowski '60, Aubameyang '78 / Insigne '71. Clasament: 1. Arsenal – 12 puncte, 2. Borussia D. – 9, 3. Napoli – 9, 4. Marseille – 0.

Grupa G: Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - Atletico Madrid (Spania) 1-1. Au marcat: Alderweireld '74 (autogol) / Adrian '53. FC Porto (Portugalia) - Austria Viena (Austria) 1-1. Au marcat: Jackson Martinez '48 / Kienast '11. Clasament: 1. Atlético Madrid – 13, 2. Zenit – 6, 3. FC Porto – 5, 4. FK Austria – 2.

Grupa H: Celtic Glasgow (Scoţia) - AC Milan (Italia) 0-3. Au marcat: Kaka '13, Zapata '49, Balotelli '60. Ajax Amsterdam (Olanda) - FC Barcelona (Spania) 2-1. Au marcat: Serero '19, Hoesen '42 / Xavi '49 (penalti). Clasament: 1. FC Barcelona – 10, 2. AC Milan – 8, 3. Ajax – 7, 4. Celtic – 3.

Sheriff joacă ultima şansă

Sheriff Tiraspol s-a deplasat la Moscova pentru a juca cel mai important meci al anului. Liderul Diviziei Naţionale are doar varianta victoriei în faţa lui Anji pentru a forţa calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa, transmite IPN. „Acest meci este ca o finală. Este foarte important să învingem. Altă opţiune nu avem, iar peste 2 săptămîni să obţinem calificarea cu Tromso. Jucăm în condiţii meteorologice nu prea bune la Anji. Şi terenul este prost”, a declarat antrenorul echipei, Juan Ferrando. „Acest meci este primul cel mai important din acest an, după care urmează cel cu Tromso de pe teren propriu. Vrem să învingem. O remiză nu ne ajută”, a menţionat atacantul Henrique Luvannor. Pentru Sheriff nu va putea evolua fundaşul spaniol Melli, care este la ultima etapă de suspendare, după cartonaşul roşu încasat la Trosmo. De partea cealaltă, Lacina Traore este accidentat, iar prezenţa altor patru jucători este sub semnul întrebării. Este vorba de Serder Serderov, Ali Gadjibekov, Nikita Burmistrov şi Gia Grigalava, care s-au accidentat în ultima partidă din campionat cu Volga. În schimb, moldoveanul Alexandru Epureanu este anunţat titular la Anji. Chiar dacă se află pe ultimul loc în campionatul Rusiei, Anji este favorită la calificare. Formaţia antrenată de Gadji Gadjiev are cu 5 puncte mai mult ca echipa tiraspoleană şi, în cazul unui rezultat pozitiv, va accede în şaisprezecimile Ligii Europa cu o etapă înainte de încheierea fazei grupelor. Partida Anji – Sheriff va avea loc joi, 28 noiembrie, la Ramenskoe, de la ora 19.00, şi va fi arbitrată de cehul Libor Kovarik. În celălalt meci, Tottenham, care este deja calificată, va juca, în deplasare, cu Tromso.

Zimbru Chişinău s-a despărţit de şase jucători

Clubul de fotbal Zimbru Chişinău s-a despărţit de şase jucători, a anunţat într-o conferinţă de presă ieri staff-ul tehnic al echipei, relatează MOLDPRES. Din formaţie au plecat Vadim Cricimari, Roman Guşan, Serghei Gafina, Tornike Stepniaşvili, Anton Muntean şi Luka Tathaşvili. "Antrenorul a spus că nu are nevoie de ei. El a pus lista pe masă cu jucătorii pe care nu îi mai vrea la echipă", a declarat Igor Oprea, directorul sportiv al clubului. Antrenorul echipei, Oleg Kubarev a declarat că această decizie a fost luată de comun acord cu conducerea clubului. ”Nu am luat această hotărîre de unul singur. Am decis împreună cu conducerea clubului. Ultimul cuvînt i-a aparţinut ei”, a spus tehnicianul. Pînă la încheierea sezonului din anul curent au mai rămas să fie disputate trei etape. Zimbru a acumulat 27 de puncte şi se situează pe locul şase în clasament.

Medicii echipelor de fotbal au participat la un seminar

Medicii echipelor de fotbal din ţară au participat la un seminar, desfăşurat la Vadul lui Vodă, şi au făcut unele bilanţuri, a declarat într-o conferinţă de presă ieri responsabilul de domeniu la echipa naţională, Alexandru Boico, relatează MOLDPRES. La lucrările reuniunii a fost prezent şi fostul doctor al formaţiei turce Galatasaray Istanbul, Baris Cakir. ”Ne-a povestit unele cazuri în care fotbaliştii sînt între viaţă şi moarte. De exemplu, atunci cînd jucătorii se lovesc cap în cap sau cînd după o accidentare nu respiră. Şi la noi se întîmplă asemenea cazuri. El ne-a explicat cum să acordăm primul ajutor în aceste situaţii", a spus medicul echipei naţionale, Alexandru Boico. Baris Cakir a subliniat importanţa evenimentului, considerîndu-l un succes. ”Am efectuat un schimb util de experienţă. Am vorbit despre tehnologii noi, accidentări. Seminarul a fost foarte interactiv şi cred că de succes", a spus el. La seminarul intitulat "Inovaţii în medicina sportivă" au participat reprezentanţii cluburilor din Divizia Naţională, A, B, al şcolilor de fotbal din ţară şi al echipelor naţionale.