CHAMPIONS LEAGUE LA FOTBAL

Miercuri seară s-au disputat opt partide din prima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor. Niciun meci nu s-a încheiat la egalitate. Cea mai clară victorie a obţinut-o FC Barcelona, scor 4-0 pe teren propriu cu Ajax Amsterdam. Rezultatele înregistrate miercuri în prima etapă a fazei grupelor:

Grupa E: Schalke 04 (Germania) - Steaua Bucureşti (România) 3-0. Au marcat: Uchida '67, Boateng '78, Draxler '85. Chelsea Londra (Anglia) - FC Basel (Elveţia) 1-2. Au marcat: Oscar '45 / Salah '71, Streller '81.

Grupa F: Olympique Marseille (Franţa) - Arsenal Londra (Anglia) 1-2. Au marcat: J. Ayew '90+3 (penalti) / Walcott '65, Ramsey '84. SSC Napoli (Italia) - Borussia Dortmund (Germania) 2-1. Au marcat: Higuain '29, Insigne '67 / Zuniga '87 (autogol).

Grupa G: Austria Viena (Austria) - FC Porto (Portugalia) 0-1. A marcat: Lucho Gonzalez '55. Atletico Madrid (Spania)- Zenit Sankt-Petersburg (Rusia) 3-1. Au marcat: Miranda '40, Arda Turan '64, Baptistao '80 / Hulk '58.

Grupa H: AC Milan (Italia) - Celtic Glasgow (Scoţia) 2-0. Au marcat: Izaguirre '82 (autogol), Muntari '86. FC Barcelona (Spania) - Ajax Amsterdam (Olanda) 4-0. Au marcat: Messi '22, '55, '75, Pique '69. 

Mourinho nu este şocat de înfrîngere

Tehnicianul formaţiei Chelsea Londra, Jose Mourinho, a declarat, miercuri seară, că nu este şocat de faptul că echipa sa a pierdut meciul cu FC Basel, scor 1-2, în grupa E a Ligii Campionilor. "Nu sînt şocat. Uneori cîştigi, alteori pierzi. Aceasta este realitatea. Evident că nu sînt mulţumit. Am făcut un pas înapoi în vederea calificării. Mai avem cinci meciuri pentru a termina în primele două. FC Basel a jucat foarte bine. Ne-au egalat cînd noi evoluam foarte bine, iar apoi ne-au pedepsit definitiv. Jucătorii trebuie să se bată pentru a evolua, nu există unul singur care pierde meciul. Eu, managerul, sînt responsabil de tot. Mai ales după un rezultat prost. În momentele bune vreau ca toată lumea să se distreze, în cele proaste, vreau ca toată lumea să rămînă calmă. Mîine nu va exista vreun surîs pe chipul meu, dar voi munci de la 7.00 dimineaţa pentru cele trei puncte cu Fulham", a spus Mourinho.

Ancelotti a simţit că şefii lui PSG nu aveau încredere în el

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, pînă în iunie la Paris Saint-Germain, a decis să plece de la gruparea franceză cînd a simţit că şefii acesteia nu au încredere în el, conform unui interviu acordat de tehnician ziarului L'Equipe. Cu Ancelotti pe bancă, PSG a cîştigat în sezonul trecut primul titlu de campioană din ultimii 19 ani şi a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, unde a fost eliminată greu de Barcelona (2-2, 1-1). "M-am hotărît după înfrîngerea de la Reims (0-1 pe 2 martie). Atunci n-am înţeles nimic. Eram pe primul loc în campionat, cu un avans de două puncte, cîştigasem la Valencia (2-1 în turul optimilor Ligii Campionilor) şi totuşi...", a afirmat tehnicianul italian. "E adevărat că am jucat foarte prost. Credeam însă că voi avea puţină linişte după cele trei luni bune pe care echipa tocmai le reuşise. Atunci nu am simţit că nu mi se arată încredere. Ziua următoare, i-am spus lui Leonardo (directorul sportiv de atunci) că după finalul sezonului nu voi mai fi antrenorul lui PSG", a adăugat el. Ancelotti a spus că alegerea sa nu s-a datorat interesului pe care i l-a arătat Real Madrid, ci faptului că "devenise prea complicat la PSG".

Henry a reuşit golul 400 în cariera sa

Celebrul atacant francez Thierry Henry, ajuns acum la 36 de ani, a reuşit golul cu numărul 400 în cariera sa de profesionist, el deschizînd scorul în victoria lui New York Red Bulls, 2-0 cu Toronto FC, în Liga nord-americană de fotbal (MLS), anunţă anunţă revista France Football. Henry este cel mai bun marcator din istoria lui Arsenal Londra (228 de goluri) şi din cea a naţionalei Franţei (51). Campion mondial (1998) şi european (2000) cu naţionala Franţei, el a mai jucat la AS Monaco, Juventus Torino şi FC Barcelona, cu care a cîştigat o Ligă a Campionilor (2009).