Celebritatile se revolta dupa moartea lui George Floyd: De ce America nu ne iubeste si pe noi

Moartea lui George Floys a stîrnit o revoltă şi în social media. Mai multe vedete au comentat incidentul pe care l-au catalogat drept un act de rasism. ,,De ce America nu ne iubeşte şi pe noi?”, a fost mesajul lui Lebron James, potrivit mediafax. Moartea lui George Floyd a stîrnit proteste în întreaga lume, dar şi în social media. Lebron James a postat pe Insta story un mesaj înduioşător: „De ce America nu ne iubeşte şi pe noi?”.

Billie Eilish a adăugat pe Instagram: „Mi-aş dori ca America să iubească oamenii de culoare aşa cum le iubesc cultura”. Tot Billie Eilish a postat o fotografie cu mesajul „Oamenii de culoare contează”.

Nici modelul Naomi Campbell nu s-a abţinut în postări: „Oamenii de culoare nu sunt duşmanii voştri”, a fost replica ei în urma acestui incident. Gigi Hadid vede acest act de violenţă ca o dovadă a rasismului: „Rasismul nu se înrăutăţeşte, ci este filmat”. Și Rihanna a protestat prin postări, iar Cardi B spune că America nu e deloc pămîntul libertăţii. „Nu am putut să îmi scot din minte imaginea cu genunchiul pe gîtul lui”, a scris Oprah pe contul ei de Instagram.

Protestele cu privire la folosirea excesivă a forţei de către poliţişti s-au întins în toată America, după moartea lui George Floyd, un cetăţean de culoare, neînarmat, arestat pentru suspiciunea de fals şi pus la pămînt de poliţiştii din Minneapolis.