CELE MAI PERFORMANTE INTREPRINDERI AU FOST PREMIATE IN CADRUL GALEI BUSINESSULUI MOLDOVENESC

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a organizat ieri, Gala Businessului Moldovenesc, în cadrul căreia au fost decernate premiile pentru cele mai performante întreprinderi, învingătoare ale concursurilor „Marca comercială a anului", „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii", laureaţii concursului Medalia de Aur a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova" şi cîştigătorii concursului „Promovăm siguranţa alimentară", organizat de Fundaţia Est-Europeană cu sprijinul Uniunii Europene, Guvernelor Suediei şi Danemarcei.

Potrivit Serviciului de presă al CCI, parteneri în organizarea evenimentului au fost Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), Ministerul Economiei, cu instituţiile sale specializate – Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Institutul Naţional de Standardizare, Institutul Naţional de Metrologie, Centrul naţional de acreditare „MOLDAC" şi Asociaţia patronală în domeniul evaluării conformităţii produselor, Fundaţia Est-Europeană, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului şi Proiectul USAID CEED II.

Concursurile sus-menţionate au drept obiectiv stimularea competitivităţii întreprinderilor autohtone. Concursul „Marca comercială a anului" este la cea de-a XII-a ediţie şi este organizat de către CCI şi AGEPI, adunînd pe parcursul acestor ediţii circa 1000 de participanţi. În acest an, pentru „Marca comercială a anului" au fost depuse 73 de dosare, care au concurat pentru distincţii în 11 categorii.

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii" a fost reluat de către CCI şi partenerii săi – Asociaţia patronală în domeniul evaluării conformităţii produselor şi instituţiile specializate ale Ministerului Economiei - Institutul Naţional de Standardizare, Institutul Naţional de Metrologie, Centrul naţional de acreditare „MOLDAC" – după o pauză de mai bine de cinci ani. Criteriile de selectare a învingătorilor în acest concurs presupun implementarea la întreprinderi a sistemelor de management al calităţii şi standardelor naţionale şi internaţionale în producere. Astfel, la prima ediţie a concursului au participat 22 de întreprinderi, care s-au înscris la patru categorii: produse industriale, produse de larg consum; produse alimentare şi agricole; servicii.

Medalia de aur a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova" este decernată întreprinderilor care au avut cea mai bună prestaţie în cadrul ediţiei curente a Expoziţiei „Fabricat în Moldova".

Sursa: Moldpres