Cele mai mari salarii le au muncitorii din Chişinău, iar cele mai mici cei din Teleneşti

O mare parte din muncitorii din R. Moldova primesc un salariu mediu, evaluat la finele anului 2012 la suma de 3900 de lei, cu excepţia celor din municipiile Chişinău şi Bălţi, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică.
Conform sursei citate, lider după mărimea salariilor medii, potrivit calculelor din anul trecut, este capitala, unde un muncitor primeşte în medie cinci mii de lei. În mun. Bălţi, un muncitor primeşte în medie patru mii de lei. Lefuri relativ mari au locuitorii din raionul Donduşeni, unde salariul mediu este de 3800 de lei, urmat de Drochia şi Rezina, regiuni unde este dezvoltată industria R. Moldova, datorită amplasării fabricilor de producere a cimentului şi zahărului. La capătul opus al listei se află oraşul Teleneşti, unde salariul mediu ajunge la circa 2800 de lei, ceea ce constituie aproape o jumătate din leafa unui chişinăuian. De asemenea, au remunerări mici locuitorii din Cantemir, Sîngerei, Căuşeni şi Făleşti.
Cea mai mare plată pentru munca efectuată o au angajaţii din domeniul financiar – circa 8400 de lei, urmaţi de cei din sfera energetică, asigurare cu apă şi canalizare, remuneraţi cu 6100 lei per lună.