CELE MAI MARI ABERATII LEGATE DE CORONAVIRUS SI PRESUPUSELE LUI TRATAMENTE!

Organizația Mondială a Sănătății a transmis o serie de reguli și precizări despre diversele aberații legate de coronavirus și tratamentele lui empirice. Țineți cont de aceste precizări, respectați obligația de a vă izola cu familia în casă și de a menține o igienă strictă pentru a preveni infectarea.

 

Coronavirusul NU afectează doar persoanele vîrstnice

Acest virus deosebit de contagios infectează orice persoană care a luat contact direct cu el, de la bebeluși de cîteva luni, la tineri puternici și rezistenți, pînă la bătrîni. Este adevărat că primele victime sînt întotdeauna persoanele vîrstnice și cele bolnave, care au imunitatea compromisă, dar oricare dintre noi putem fi victimele lui.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă igiena strictă cu apă și săpun, dezinfectarea cu soluții specifice și izolarea cît mai rapidă. Nu vă bazați pe aberațiile legate de coronavirus pe care le găsiți pe internet, fără să verificați informațiile oficiale.

 

Antibioticele NU tratează coronavirusul

Nu luați medicamente după ureche dacă aveți suspiciunea că ați contactat virusul. Nici antibioticele, nici antiinflamatoarele nu ajută în cazul acestei infecții. Este nevoie de tratament antiviral specializat pe care îl primiți doar în spital.

 

Usturoiul NU previne infectarea cu acest virus

Usturoiul are proprietăți antibacteriene, nu antivirale, deci el poate combate o mică parte din bacteriile pe care le ingerăm cu unele alimentele ușor alterate sau expirate. Usturoiul nu este medicament, chiar dacă are o mulțime de beneficii pentru un organism sănătos.

 

Apa cu sare NU te ferește de Covid 19

Degeaba te speli în nas tot timpul și faci gargară cu apă cu sare sau soluții saline de la farmacie. Acest virus nu este distrus nici de apă, nici de sare. Singurul lui inamic bine cunoscut este săpunul. Spală-te foarte des pe mîini și pe față cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde.

 

Pulverizarea cu alcool și clor pe corp NU te ferește de virus

Odată pătruns în cavitatea bucală sau în nas, virusul ajunge foarte ușor în căile respiratorii și în plămîni. Chiar dacă te speli cu spirt din cap pînă în picioare, nu te ajută! Important este să te speli foarte bine pe mîini pînă la coate cu apă și săpun și să nu mai duci mîna la gură, la nas și la ochi cînd ieși în spațiile publice.

 

Ultravioletele NU omoară virusul Covid 19

OMS subliniază faptul că acest virus nu este omorît la suprafața mîinilor de lămpile cu ultraviolete. Nu faci decît să îți provoci iritații inutile. Spală-te pe mîini cu apă și săpun și vei fi mai bine protejat.

 

Țînțarii, cîinii, pisicile, păsările NU transmit coronavirusul

Nici animalele de companie, nici insectele nu transmit acest virus. El se transmite prin particulele de salivă cînd o persoană infectată strănută sau tușește.

 

Gerul NU distruge coronavirusul, și nici temperaturile ridicate

Din studiile efectuate pînă acum s-a observat că temperaturile medii și umezeala ajută coronavirusul să reziste mai mult timp pe obiecte, dar gerul nu îl distruge, și nici temperaturile mai ridicate de 20 – 30 de grade Celsius.

OMS subliniază că noul tip de virus se răspîndește acum și în zonele din Africa sau în țările arabe, unde temperaturile sînt mult mai ridicate decît la noi.

Sursa: libertatea.ro