Cele mai ciudate legi din lume

În oraşul englez York, există încă în vigoare o lege datînd din Evul Mediu, care-i permite oricărui cetăţean al oraşului să ucidă orice scoţian întîlnit în York

În Elveţia este ilegal să trînteşti portiera oricărei maşini.

În anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marţiale.

În Danemarca, legea permite deţinuţilor să evadeze din închisori.

În Myanmar, este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face, ajunge să stea ani buni după gratii.

În Singapore, este contrar legilor acestei ţări să mesteci banala gumă de mestecat.

În anul 1935, Guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atît de urît desenat încît speria copiii mici.

În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde doreşte, inclusiv în cascheta unui poliţist, fără să poate fi trasă la răspundere.

În oraşul Alexandria din statul american Minneapolis, exista o hotărîre legală care-i interzice oricărui bărbat căruia-i miroase gura a peşte să aibă vreun contact sexual cu o femeie.

Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un peşte.

În statul Florida, daca o femeie nemăritată sare cu paraşuta în zilele de Sîmbătă, acesta ajunge invariabil la închisoare.

În capitala statului El Salvador, oraşul San Salvador, există o lege care condamnă la moarte prin împuşcare, în faţa unui pluton de execuţie, orice şofer prins băut în interiorul capitalei.

În oraşul englez York, există încă în vigoare o lege datînd din Evul Mediu, care-i permite oricărui cetăţean al oraşului să ucidă orice scoţian întîlnit în York. Evident, doar dacă scoţianul vizat poartă asupra sa un arc şi o tolbă cu săgeţi.

În statul american Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se consideră infracţiune, iar bărbatul patimaş riscă închisoarea.

Este contrar legii pentru orice cetăţean britanic să moară în interiorul Palatului Parlamentului din Londra.

Daca ajungeţi în oraşul Miami din Florida, reţineţi că este interzis de lege să imitaţi orice fel de sunete emise de animale.

În statul american Oklahoma, orice persoană care se strîmbă în mod voit la un cîine, ajunge la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

În oraşul italian Milano, exista o lege locală care-i obligă pe cetăţeni să zîmbească tot timpul, cu excepţia situaţiilor cînd merg la spital sau la înmormîntări.

În Indonezia, legea pedepseşte masturbarea, efectuată fie de bărbaţi, fie de femei, cu moartea prin decapitare.

Dacă cumva transportaţi o bombă nucleară în oraşul Chico din California, sunteţi pasibili de o amendă de 500 $, pentru transport de material radioactiv pe teritoriul oraşului.