CEL PUȚIN 40 DE PALESTINIENI UCIȘI DUMINICĂ ÎN BOMBARDAMENTELE ISRAELIENE DINTR-UN CARTIER DIN ORAȘUL GAZA

Cel puțin 40 de palestinieni au fost uciși duminică și în jur de 400 răniți în bombardamentele israeliene din cartierul Shajaya, din orașul Gaza, informează serviciile de urgență palestiniene, citate de AFP, Reuters și DPA.

Cadavrele au fost găsite sub dărîmăturile din zonă, a declarat purtătorul de cuvînt al serviciilor de urgență, Ashraf al-Qoudra. Potrivit DPA, printre victime s-ar afla femei și copii.

Printre victime se află și un lucrător pe Ambulanță și un cameraman de 25 de ani, "care filma un reportaj împreună cu angajatul de pe Ambulanță", a mai spus purtătorul de cuvînt.

Armata israeliană a anunțat duminică că-și va intensifica ofensiva terestră în Fîșia Gaza în cea de a 13-a zi a operațiunilor care s-au soldat pînă acum cu peste 350 de morți, cel mai sîngeros conflict din 2009.

"În această seară, faza terestră a operațiunii (...) se extinde cu forțe suplimentare pentru a combate terorismul în Fîșia Gaza și a stabili o realitate care le garantează israelienilor o viață în securitate", a anunțat armata într-un comunicat.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan)