CEL MAI PERICULOS INDIVID DIN EUROPA

Ce n-a înțeles mafia controlată de Plahotniuc și de ce România tace ”filosofic”?

După ce Uniunea Europeană (UE) a recunoscut fără echivoc legitimitatea Parlamentului și Guvernului nou învestite la Chișinău, în contextul în care acestea au fost votate democratic și cu asistența diplomatică a UE, SUA și Rusia, tot mai multe țări recunosc noile autorități legale ale Republicii Moldova. Cu toate acestea, Vladimir Plahotniuc, prin interpușii lui servili – expiratul Guvern Filip, Andrian Candu și restul imperiului politico-mediatic corupt –, transmite că el nu recunoaște decît Constituția și deciziile Curții Constituționale (CC). Constituția pe care o siluiește cum vrea și o interpretează ca orice borfaș de rînd în favoarea sa! CC, o instituție a rușinii naționale care s-a pus în slujba mafiei, constituită din magistrați-prostituate juridic, tîrfe în robe de-ale oligarhului! Pentru că veni vorba despre CC, vă garantez că începînd cu Alexandru Tănase, fostul președinte de buzunar al ei pus de Plahotniuc, toți membrii acesteia sînt pasibili de ani grei de pușcărie.

Acest război mafiotic declanșat de Plahotniuc împotriva întregii lumi se va sfîrşi rău de tot pentru el. Mai are de făcut mizerie în ţară încă vreo trei zile şi apoi vor fi arestaţi toţi. Deocamdată Plahotniuc îşi face de cap. Complexele, traumele, megalomania și tulburările de personalitate sînt specifice celor mai sălbatici dintre criminalii din istorie. Uitați-vă cum a asediat Capitala cu trupe paramilitare în civil, cu forțe de ordine ale Statului care răspund la ordinul lui, cu tot felul de strînsuri culese de prin raioane pentru 50 de euro noaptea, cu bugetari traumatizați de șantajul cu pierderea serviciului, cu bătrîni neputincioși aduși, tot contra cost, pe care-i caută moartea pe acasă și știu că au venit la Chișinău ca să protesteze împotriva a ceea ce habar nu au pentru niște bancnote cu care Plahotniuc și Șor se șterg la fund!

Toți acești prăpădiți și mercenari au fost învățați să repete ca niște drogați că au venit ”să lupte împotriva lui Dodon, Sandu și Năstase pentru că vor să vîndă țara rușilor”. Vă dați seama în ce hal de imbecilitate i-a adus pe unii moldoveni Plahotniuc și Șor? Credeți că au făcut-o pentru că îi iubesc pe moldoveni? Nu, căci îi urăsc și disprețuiesc profund pentru că trebuie, totuși să apeleze și la ei, dar și pentru că îi cumpără ca pe niște cerșetori nenorociți. Sărăcia, oricît ar fi de cruntă, nu presupune obligatoriu și umilință, iar asta pentru că omul poate fi demn și în cea mai neagră sărăcie.

Am schițat acest tablou sumbru și real spre a vă face o imagine despre Plahotniuc, Șor și absolut toată armata de miniștri, directori, șefuleți, primari, președinți de raioane etc. care îl urmează cu fanatism pe Plahotniuc și acum cînd e în agonie. O fac pentru că sînt corupți pînă în măduva oaselor, nu doar pentru că sînt șantajabili de către el, că le-a dat bani ori i-a lăsat să fure! O fac pentru că știu că îi așteaptă ani grei de pușcărie deoarece se prefigurează o Justiție dreaptă, una a poporului amărît, nu doar a infractorilor cu funcții de răspundere în Stat!

Este bine ca să fie reținute absolut toate numele conducătorilor de ministere, numele comandanților din MAI, Procuratură, CNA, șefii din Justiție, SIS, Armată etc. care îl slujesc și acum exclusiv pe Plahotniuc și nu înțeleg că cel mai bine e să-și dea demisia de onoare! Ei nu înțeleg că salariile lor nu le-au fost plătite din buzunarul lui Plahotniuc, ci din banii poporului, la fel ca și plicurile cu bani negri, la fel și furturile, abuzurile la care au recurs cu permisiunea mafiotului! Cu ce ochi se uită acești șefi în ochii părinților și copiilor lor? Ce fel de monștri vor să crească ei?

Căderea inevitabilă a lui Plahotniuc, însă, nu va atrage doar sute de ani de pușcărie pentru toți nelegiuiții care îl slugăresc pînă la eșafod, precum și recuperarea tuturor bunurilor furate de la popor de această guvernare mafiotă, ci, ca un tăvălug, va mătura și multe capete simandicoase din România. Înainte de toate, e bine să explic ce nu a înțeles Plahotniuc. El s-a crezut și încă mai consideră că este atotputernic, invincibil, că în raport cu Occidentul și Rusia, date fiind conexiunile lui protectoare cu România, poate să facă ce vrea el aici ”pentru că e țara lui”, ”pentru că așa e în Moldova și toți străinii trebuie să accepte asta”. Sigur că asta poate merge o vreme, numai că R. Moldova e în Europa, nu e de capul ei și are nevoie de partenerii externi ca să funcționeze ca stat. Oriunde apare un dictator interlop de tipul lui Plahotniuc, chiar dacă temporar poate fi răbdat în exterior deoarece se speră în reeducarea lui politică și civică, începe la un moment să deranjeze cînd își arată colții cu prea multă încredere în atotputernicia lui. Cadavrele din spațiul stăpînit de el au început să pută și să-i deranjeze chiar și pe cei de peste mări și țări, mai puțin pe români.

Plahotniuc, ca stăpîn absolut al acestei țări, este un paradox pentru că a pus stăpînire pe ea fără să fie ales de cineva, fără să aibă un partid care să fi fost votat majoritar ca să conducă Moldova. Este multi-multi-milionar fără să fi moștenit vreo avere dobîndită cinstit și păstrată de părinții lui în WC-ul din fundul curții satului în care s-a născut, fără să fi inventat măcar un altfel de nasture, fără să fi dovedit că este vreun geniu în materie de finanțe-bănci, fără să fi creat o industrie care să-i poarte numele ori fără măcar să fi ctitorit un bordel nemaivăzut în lume.

Nu vreau să intru în biografia lui tenebroasă de la începutul anilor 90 pentru că am sensibilitățile mele, dar nu pot să nu fac referire la Plahotniuc ca pion al serviciilor secrete românești de vîrsta ex-președintelui criminal al României Ion Iliescu, ca partener și prieten al mai multor politicieni români cunoscuți și, nu în ultimul rînd, ca agent cu influență decisivă în vederea ”înfăptuirii dezideratului unirii Moldovei cu România”. Presa scrie că Plahotniuc este agent de influenţă al Serviciului de Informaţii Externe al României. În acest context, Plahotniuc le-a pus capac la toți. A fost cîte puțin din tot ceea ce doreau românii, însă i-a jucat pe degete ca un interlop de cea mai mare clasă.

Mentalitatea partenerilor lui români era cea de acolo, din România, cea a lui Plahotniuc, însă, e de aici, dintr-un loc nedeslușit încă de români.

Grație conjuncturilor create de români, a conexiunilor politice și de afaceri pe care și le-a structurat aici, avînd și o minte diabolică la care un om normal nu se conectează, s-a jucat cu slăbiciunile tuturor partenerilor lui. În tot acest context sugestiv trebuie să înțelegem de ce guvernarea de la București l-a susținut masiv în interior și în Occident pînă cînd s-au decredibilizat cu toții. Tot în acest context trebuie să înțelegem reacțiile anemice ale Bucureștiului, care nu are bărbăția diplomatică obligatorie ca să recunoască noua guvernare de la Chișinău. Tot în acest context trebuie să înțelegem că după prăbușirea lui Plahotniuc probabil vom afla nume importante din politica și serviciile secrete românești care au împărțit cu el bani românești, care au primit bani de la el, care au beneficiat de servicii sexuale ale unor fetițe din Moldova bine monitorizate, care au beneficiat de primiri protocolare ori ”servicii de spălări de bani” etc. și care au fost înregistrați și filmați cu toții!

Sugerez toate aceste lucruri ca să înțelegeți mai bine de ce românii au dezinformat Occidentul cu privire la adevărata stare de lucruri de aici, ca să înțelegeți ambiguitatea României față de schimbările democratice legitime din Republica Moldova, reacția bizară și favorabilă lui Plahotniuc a deja penalului ministru de Externe român Teodor Meleșcanu, ca să înțelegeți cîți români l-ar putea urma pe oligarh în pușcărie, ca să pricepeți că…!

Mihai CONȚIU