Cel mai mare criminal in serie din istoria SUA

Un bărbat din Statele Unite a recunoscut că a ucis numai puţin de 90 de persoane pe parcursul mai multor decenii, ceea ce l-ar pune în fruntea listei celor mai mari criminali în serie din istoria Statelor Unite, relatează ABC. Samuel Little îşi selecta victimele din rîndul femeilor cu probleme, precum dependentele de droguri sau prostituatele. Agresorul lovindu-și victimele cu pumnul, strangulîndu-le și aruncîndu-le corpurile. După care fugea din oraş. “Dumnezeu m-a lăsat pe pămînt pentru a face acest lucru”, a precizat Samuel Little în cazul uneia dintre victime, ucisă în 1982, relatează NBC.

Cu toate acestea, de abia în 2014, au reuşit autorităţile să obţină prima condamnare, după ce au reuşit să coroboreze probe ADN cu urme lăsate pe hainele uneia dintre victime. Iar în cele din urmă, pentru cele trei crime care au putut fi dovedite, Samuel Little a primit trei condamnări pe viaţă. Anul acesta, a fost pus sub acuzare pentru uciderea unei alte femei, din statul Texas, în 1994.

Între timp, criminalul a oferit investigatorilor detalii exacte legate de strangularea unei femei de 20 de ani, găsită ulterior într-o pădure din Florida. “A oferit detalii pe care doar criminalul le putea ştii - puncte de reper şi zone care existau acolo la acea dată. Deşi era neclar în privință unor aspecte, pe multe dintre detaliile principale le putea recita ca şi cum s-a întîmplat ieri”, a precizat purtătorul de cuvînt al biroului şerifului, Marion County, pentru NBC News.

“Au putut (autorităţile - n.r.) să coroboreze informaţiile cu 30 de cazuri pînă acum. Pînă în momentul de faţă nu am avut parte de informaţii false din partea lui”, a declarat Bobby Bland, procurorul districtului Ector County, citat de ABC.

Agresorul scăpase de mai multe acuzații succesive de omor

Samuel Little mai fusese închis, pentru o perioadă totală de zece ani, dar pentru alte infracţiuni decît omor. În acest interval de timp a învăţat să boxeze, le-a spus el investigatorilor. Potrivit ABC, prima condamnare a venit chiar la 16 ani, pentru furt. 

În 1976 a fost condamnat la doar trei luni de închisoare pentru o tentativă de viol, după ce una din victimele sale a reuşit să scape parţial dezbrăcată şi cu mîinile legate la spate.

În 1982 a fost acuzat pentru prima oară de omor, însă juraţii nu au reuşit să ajungă la un consens. Într-un alt caz, din 1984, juraţii l-au achitat tot de o acuzație de omor a unei femei de 26 de ani, pe motiv că părul găsit pe corpul victimei ar fi putut ajunge acolo în urma unei ciocniri dintre el şi victimă. Tot în anii ’80, a fost acuzat pentru tentativa de omor a două prostituate din California. Dar din nou, juraţii nu au reuşit să ajungă la un consens. Prin urmare, Samuel Little a pledat “vinovat” pentru o serie de infracţiuni mai mici, stînd doar doi ani şi jumătate în închisoare.

“Este cea mai nebună listă de infracţiuni pe care am văzut-o. A primit pauză după pauză după pauză”, a declarat Beth Silverman, procurorul adjunct al Los Angelesului.

În situaţia în care mărturisirile lui vor fi confirmate, Samuel Little l-ar depăşi pe Ted Bundy, unul dintre cei mai cunoscuți criminali din Statele Unite, care a recunoscut violarea şi uciderea a 30 de femei în intervalul 1974-1978. Samuel Little l-ar depăşi şi pe John Wayne Gacy, care a torturat şi ucis 33 de băieţi şi adolescenţi în intervalul 1972-1978.