Cel mai batrin barbat din lume are 112 ani

Chitetsu Watanabe are 112 ani, urmînd să împlinească 113 luna viitoare, și tocmai a fost desemnat de Cartea Recordurilor Guiness "Cel mai bătrîn om din lume", informează CNN. Watanabe a primit certificatul Guiness de stabilire a recordului mondial Miercuri, la azilul de bătrîni unde locuiește, în provincia Niigata din Japonia. Bărbatul are 112 ani și 344 de zile, potrivit Guiness.

Într-un interviu acordat anul trecut, Watanabe a spus că secretul longevității sale este faptul că "zîmbește des și nu se enervează". Watanabe s-a născut pe 5 Martie, 1907, fiind cel mai mare frate dintr-o familie cu 8 copii. Bărbatul a lucrat pentru o companie care producea zahăr, apoi a fost angajat al statului japonez, în domeniul agriculturii. Watanabe a avut cinci copii. Japonezul a fost pasionat de grădinărit și și-a crescut propriile fructe și legume pînă la vîrsta de 104 ani. El a făcut parte și din Armata japoneză spre sfîrșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1944.

Cel mai vîrstic om din lume trăiește tot în Japonia, fiind vorba de o femeie – Kane Tanaka, care a împlinit 117 ani în Ianuarie. Tanaka s-a născut pe 2 Ianuarie 1903 și a primit distincția Guiness anul trecut.