CEI MAI INFLUENŢI POLITICIENI AI ANULUI 2013

Prim-ministrul Iurie Leancă, prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), se plasează pe primul loc în “Top 50 cei mai influenţi politicieni ai anului 2013”. El este urmat de liderul PLDM, Vlad Filat şi de preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir Voronin. Topul a fost realizat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică “Politicon” şi prezentat pe 23 decembrie.

Locul patru în top este ocupat de şeful statului, Nicolae Timofti. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă ocupă locul cinci în top, fiind urmat de prim-vicepreşedintele PD Vlad Plahotniuc. Liderul fracţiunii parlamentare a PLDM Valeriu Streleţ se situează pe locul şapte în top, iar liderul Partidului Democrat Marian Lupu – locul opt. Acesta este urmat de vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Natalia Gherman. Top 10 politicieni este încheiat de speakerul Igor Corman. Politicienii au fost apreciaţi de expeţi în funcţie de influenţa lor la adoptarea deciziilor majore în ţară, de popularitatea publică, vizibilitatea lor în mass-media şi de perspectivele politice.

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) ocupă primul loc în Top 10 cele mai influente partide politice ale anului 2013. Clasamentul a fost efectuat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică “Politicon”. Locul doi este ocupat de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), acesta fiind urmat de Partidul Democrat (PD). Topul reprezintă sinteza notelor oferite partidelor politice de 32 de experţi. Formaţiunile au fost apreciate în funcţie de influenţa asupra procesului politic din Republica Moldova, prestaţia publică şi prezenţa în spaţiul informaţional, activismul organizaţiilor teritoriale ale partidului şi capacitatea liderilor formaţiunilor de a fi locomotive electorale pentru propriul partid.

Sursa: Moldpres