CEI 14 TRANSFUGI DIN FRACTIUNEA PCRM ADERA OFICIAL LA PD

Anunțul de aderare oficială a foști 14 deputați comuniști a fost făcut înaintea ședinței Parlamentului de către fostul lider PD, Marian Lupu. „Acum am încheiat ședința fracțiunii PD. Am acceptat decizia colegilor din platforma social-democrată de aderare a 14 deputați la fracțiunea PDM. Este o decizie adoptată, un fapt împlinit, vreau să salut această decizie care a fost una foarte responsabilă. Asta va duce la consolidarea majorității parlamentare”, a spus Lupu.

„Cu mulți din colegi ne cunoaște de ani buni de zile. Sunt sigur că în această formulă vom avea o colaborare de echipă foarte bună”, a mai adăugat Lupu. El a fost însoțit de Violeta Ivanov, fostă deputată PCRM. „La un an după învestire, guvernul Filip a demonstrat că e capabil să restabilească statalitatea, să facă ordine la vamă și alte realizări concrete. Guvernul Filip a demonstrat că e capabil să-și asume angajamentele față de cetățeni”, a spus Ivanov. Ea a mai spus că e nevoie de o „guvernare stabilă și previzibilă”.

Amintim că un grup din 14 deputați comuniști au anunțat, la 21 decembrie 2015, că părăsesc fracțiunea PCRM și creează o platformă social-democrată menită să soluționeze criza politică în care se află țara noastră. Printre ei s-au numărat Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și alți fruntași comuniști. Prin aderarea celor 14 deputați, PD devine cea mai numeroasă fracțiune parlamentară, depășind socialiștii, și avînd 34 de deputați.