CEC: EROAREA ADMISA PE PAGINA WEB OFICIALA NU AFECTEAZA PROCESUL ELECTORAL

Eroarea apărută pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale nu produce efecte juridice și nu afectează procesul electoral. Precizarea CEC vine în contextul sesizării depuse de trei membrii ai Consiliului electoral de circumscripție electorală Chișinău privind o posibilă tentativă de fraudare sau discreditare a alegerilor locale din 20 octombrie.

„Ca rezultat al unor investigații interne paralele, s-a constatat că anexa la Hotărîrea CECE nr. 1 Chișinău nr.62 din 24 septembrie 2019 cu privire la componența nominală a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare corespunde cu Decizia Consiliului municipal Chișinău în partea ce ține de desemnarea membrilor birourilor electorale corespunzătoare”, se arată în comunicatul CEC.

Sursa citată menționează că lista membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare, care își exercită real atribuțiile, corespunde anexei aprobate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău. „Eroarea admisă pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale nu produce efecte juridice și nu afectează procesul electoral. Aceasta a fost generată prin greșeala făcută de un operator al CECE nr.1 Chișinău”, se arată în comunicat.

Sursa: IPN