CEAIUL CARE REDUCE RISCUL FORMARII CHEAGURILOR DE SINGE, CURATA RINICHII SI FICATUL

Este un ceai miraculos, care ne poate scăpa de foarte multe probleme de sănătate. Însă cu o condiție: să-l preparăm corect.

Prepararea ceaiului este o artă. Trebuie să cunoaștem felul optim de preparare, întrucît unele plante nu se fierb.

 

Floarea de tei NU se fierbe!

Se adaugă peste o lingură de flori de tei uscate, 200 ml apă clocotită și se lasă la infuzat 3-4 minute, atît cît ceaiul să capete o culoare gălbuie-ruginie, după care se strecoară. Dacă florile se lasă mai mult la infuzat sau se fierb, ceaiul devine roşu-maroniu intens și nu se mai poate bea pentru că devine toxic.

 

Calmant natural

Ceaiul de tei este foarte apreciat pentru calitățile sale calmante, însă nu doar acestea sînt proprietățile benefice ale acestei plante. Inclusiv mirosul florilor de tei are un efect liniștitor, de parcă te îmbată cu liniște și frumusețe.

Dar florile de tei conţin zaharuri, mucilagii, taninuri, uleiuri esenţiale, glucozide, flavonoide, mangan şi vitamine, fiind excelente remedii pentru multe afecțiuni.

Florile de tei fluidizează sîngele, reduc riscul formării cheagurilor de sînge, curăță rinichii și ficatul, previn formarea calculilor renali și biliari, ameliorează tulburările funcționale ale aparatului digestiv care apar pe fond de stres, tratează afecțiunile căilor respiratorii superioare – răceală, gripă, tuse, bronșită, desfundă nasul, reglează temperatura corpului, stimulează transpirația, elimină toxinele, scad febra, reduc inflamațiile și ameliorează migrenele.

Ceaiul din flori de tei este indicat și în curele de slăbire, deoarece are efect diuretic și elimină apa reținută în exces în organism.

Este interzis consumul ceaiului de tei femeilor gravide și copiilor sub 5 ani, persoanelor anemice, deoarece teiul împiedică absorbția de fier, cardiacilor – poate accelera ritmul cardiac și șoferilor – poate produce amețeli și somnolență.

După „Farmacia verde”