Cea mai mare operatiune de contraspionaj a secolului

„Spionul” Bolboceanu a vîndut ruşilor şi Planul RM de invadare a Rusiei

Autor: Mihai CONŢIU

Ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu, în realitate un experimentat spion acoperit, a reuşit să intre în galeria celebrităţilor agenţilor secreţi, de fapt să-i surclaseze pe toţi cei care au făcut istorie secretă în ultima sută de ani. În majoritatea ierarhiilor în care deja Bolboceanu devine legendă, printre alţii, mai sunt menţionaţi frecvent cei care au aparţinut „grupului de la Cambridge” („Cei cinci magnifici”),  alcătuit din Kim Philby, considerat figura principală a acestei reţele, Donald Duart Maclean, Guy Burgess, Anthony Blunt, John Cairncross. Prestigiul de care s-a bucurat acest grup, care a spionat pentru URSS în Marea Britanie şi alte ţări în timpul celui de Al Doilea Război Mondial şi în anii următori, se datorează faptului că au reuşit să se infiltreze în importante organisme de Stat, transmiţând informaţii din variate domenii politice, tehnice etc. Ei bine, super-spionul Bolboceanu îi bate pe toţi, demonstrînd că este un As, chiar dacă agenţii contraspionajului moldovenesc l-au capturat, deşi avem vaga bănuială că ar fi putut  şi trădat de către „grupul paralel de spioni democraţi”.

Autorităţile moldoveneşti spun că l-au prins în „falagrant derliht”, în timpul unei întîlniri operative cu „legătura” sa, care avea acoperire diplomatică, acuzîndu-l că a vîndut secrete şi şi-a trădat ţara în favoarea unei mari puteri, despre care se spune că ar fi Rusia. Ţinînd seamă de abilităţile extraordinare ale acestui spion devenit deja celebru şi subiect de manual de specialitate, considerăm că cei care l-au demascat ar trebui recompensaţi cu cele mai înalte distincţii ale Statului, plus recompense băneşti pe măsură.

Din păcate, la percheziţia făcută de către anchetatori la domiciliul spionului Bolboceanu, n-au găsit decît un mărunţiş de 23 de mii de dolari americani şi „aparatura de serviciu”. Spun „din păcate” deoarece spionii de talia lui Bolboceanu au numeroase locaţii secrete, în care îşi păstrează importante sume de bani, în valutele cele mai răspîndite la nivel internaţional, armament şi tehnici dintre cele mai sofisticate, paşapoarte false cu diferite identităţi etc. Acestea vor fi cel mai greu de depistat. Spionul abil Bolboceanu nu va deconspira aceste locaţii nici sub cele mai crunte torturi. Este prea bine antrenat. De exemplu, poate evada oricînd, iar aceste locaţii sunt adăpostul cel mai bun pînă va trece graniţa, sub o altă identitate şi înfăţişare, dar sunt necesare şi spre a pregăti şi declanşa un atac răzbunător asupra „grupului trădător de spioni paraleli democraţi”.

Problemele autorităţilor moldoveneşti de abia acum încep, iar asta pentru că l-au capturat doar pe el, nu şi „reţeaua lui”. Spioni de talia lui Bolboceanu, aşa cum ne arată şi întreaga istorie a serviciilor secrete, au nişte reţele personale extrem de variate, complexe şi numeroase. Agenţii lui informatori pot fi din SIS, Procuratură, Guvern, BNM, Aeroport, CFM, Fisc, Publika Tv, MAI, MAN, puternica industrie militară moldovenească, Spaţiile Verzi de la Primăria Chişinăului, Parlament, partide politice, reţelele de prostituate, homosexuali şi mafiote, universităţi şi licee, clinicile de psihiatrie, Departamentul Ştiri şi Dezbateri de la Moldova 1, ligile cerşetorilor şi alcoolicilor etc.

Ei bine, extrem de bine antrenatul spion Bolboceanu nu-şi va trăda aceste reţele nici dacă va fi supus la cele mai îngrozitoare suplicii, nici dacă va fi ameninţat că va fi violat de Corina Fusu. În acest context, autorităţile moldoveneşti au cîştigat capturîndu-l, dar au un handicap teribil deoarece nu-l au decît pe Bolboceanu, nu şi complicii lui. Chiar şi reţinut, deja celebrul spion Bolboceanu este în avantaj, iar asta pentru că reţeaua lui nu a căzut. Concluzionăm astfel că cei care l-au reţinut în „falagrant derliht” s-au grăbit. Cu astfel de spioni periculoşi este nevoie de răbdare îndelungată, ani în şir, ca să se poată vorbi de o misiune operativă de contraspionaj îndeplinită ca în manual.

Ce a vîndut spionul ruşilor şi ce au reuşit contraspionii moldoveni

Potrivit unor surse extrem de deschise de la CIA, FBI, Mossad, SRI şi serviciile speciale din Yemen, spionul Bolboceanu, în primul rînd, le-a vîndut ruşilor „Planul Republicii Moldova de invadare a Federaţiei Ruse”. Această invazie, purtînd codul operativ „Ziua Z”, era programată pe data de 27 Martie, de ziua unirii Basarabiei cu România. Totodată, Bolboceanu le-a mai vîndut ruşilor locaţiile secrete ale industriei moldoveneşti de armament sofisticat. Cu excepţia şefilor serviciilor secrete moldoveneşti şi ai partidului de guvernămînt, din care a făcut parte şi Bolboceanu, nimeni nu ştie că RM are o industrie ultrasecretă de armament cea mai de temut din lume. Vă daţi seama ce cheltuieli şi sacrificii naţionale enorme presupune o astfel de industrie? Acesta este şi motivul pentru care populaţia este săracă. Investiţii pentru apărare şi atac de dragul integrităţii naţionale!

Armele sofisticate moldoveneşti sunt cele mai solicitate în principalele puncte de conflict de pe glob. Savanţii şi cercetătorii moldoveni din industria armamentului i-au surclasat pe americani, francezi, britanici, israelieni etc. prin aceea că au venit cu o replică de-a dreptul genială la bomba atomică. Pînă la descoperirea moldovenească epocală, existau două tipuri de arme nucleare: cele bazate exclusiv pe reacția de fisiune nucleară și cele care utilizează fisiunea nucleară pentru amorsarea reacției de fuziune nucleară. Armele bazate pe fisiunea nucleară constau dintr-o cantitate de uraniu îmbogățit care formează o masă supra-critică în care se dezvoltă exponențial reacția în lanț. Masa supra-critică se realizează fie prin implantarea unei piese din material fisionabil în masa subcritică (metoda proiectilului) fie prin comprimarea (cu explozivi chimici) unei sfere de material fisionabil pînă se atinge masa supra-critică (metoda imploziei). Arma nucleară cu fuziune (arma termonucleară, bomba cu Hidrogen) folosește energia rezultată din fisiune pentru a comprima și încălzi deuteriul și tritiul pînă aceștia fuzionează.

Pornind de la realitate că RM nu are astfel de componente şi nu-şi permite să le cumpere, savanţii moldoveni s-au întors spre… resursele tradiţionale. Prin tehnologii numai de ei ştiute, de exemplu, savanţii moldoveni au înlocuit cantitatea tradiţională de uraniu îmbogățit, ceal care care formează o masă supra-critică în care se dezvoltă exponențial reacția în lanț, cu ceea ce ei numesc „terahidroacvosacchariferaarctostaphylosuvaursi”. Cu alte cuvinte, savanţii moldoveni au folosit extracte din sfeclă şi struguri spre a ajunge la o masă supra-critică, iar „tetrahidroacvopepoviridia” spre a obţine masa subcritică. Parcă-ţi vine să rîzi din ignoranţă, dar nu se cade pentru că astfel am ironiza ca neghiobii munca titanică a unor savanţi geniali. Vă daţi seama ce înseamnă faptul că inginerii moldoveni au atins performanţa să-i bată pe atomiştii americani cu sfeclă, struguri, pepeni şi varză?

Acesta este secretul bine păzit pe care spionul Bolboceanu l-a vîndut deja ruşilor! Astfel s-a ratat şi invazia RM în Rusia, care era programată pentru 27 Martie, căci, în regim de urgenţă, Rusia a decis să relocheze trei submarine din proiectul "Varșavianka", aflate în prezent în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică, capabile să transporte rachete de croazieră, Trei submarine din acest proiect, supranumite și "găuri negre în ocean", deoarece sunt aproape nedetectabile – "Novorossiisk", "Rostov-pe-Don" și "Stary Oskol" – se află deja în Marea Neagră.

Ca să înţelegeţi mai bine că nu este o exagerare, trebuie să spunem că doar trei astfel de bombe ale savanţilor moldoveni ar rade de pe faţa Pămîntului toată Federaţia Rusă. Capturîndu-l pe spionul Bolboceanu, trebuie să recunoaştem că serviciul moldovenesc de contraspionaj a reuşit să evite un adevărat genocid, o adevărată catastrofă umanitară, ce putea declanşa un nou război mondial şi care ar fi însemnat sfîrşitul civilizaţiei umane.

Observaţi că, în paralel, această operaţiune ultrasecretă a serviciului moldovenesc de contraspionaj ne-a dat prilejul să vă dezvăluim şi care este adevăratul motiv pentru care ţara este atît de săracă, cauza pentru care moldovenii trăiesc la fel de rău ca cei din Coreea de Nord, ţară care investeşte masiv în industria de armament, ce-i drept că atomic!

Nu ştim ce se va întîmpla pe mai departe cu spionul Bolboceanu, dar suntem siguri că Guvernul RM va fi nevoit să negocieze intens cu marile puteri ale lumii care vor dori să-l cumpere. Pe de altă parte, poate că şi guvernanţii au greşit în raport cu el. Ar fi putut spiona exclusiv în interesul naţional al RM şi al PDM, putînd fi lăsat să fie corupt şi el, în 2014, cu 250 de mii de dolari pentru un amărît de vot, nu să-l lase să demisioneze supărat. Atunci, în 2014, cu profunzime şi oarecum prevenitor, spionul Bolboceanu declara: „eu văd puțin altfel dirijarea lucrurilor în R. Moldova.” Acum a intrat în galeria marilor, legendarilor spioni ai lumii! De ce s-a permis asta? Nu era mai bine ca el să spioneze marile puteri în favoarea RM? Ca o informaţie de ultimă oră, aflăm că în faţa pericolului reprezentat de armamentul moldovenesc şi relocarea submarinelor ruseşti în Marea Neagră scutul antirachetă de la Deveselu din România a fost activat Duminică, 19 Martie, la orele 17,43. Ne pregătim de război! De ce nu a fost menajat Bolboceanu?