Cea mai de succes femeie de afaceri din lume

Prezentarea prototipului a avut loc la o toaletă, iar în primele 6 minute de comercializare au fost vîndute 8.000 de produse

Sara Blakely a riscat toţi banii familiei pentru a începe o afacere de care prietenii au rîs la început, iar acum este una dintre cele mai bogate femei din lume. În plus, miliarde de femei îi sunt recunoscătoare, potrivit Business Magazin.

În urmă cu 18 ani, Sara Blakely a pus bazele unei companii producătoare de ciorapi modelatori cu o cifră de afaceri  de 250 de milioane de dolari. În vîrstă de 44 de ani, Blakely a fost numită în Martie 2012 cea mai tînără miliardară din Statele Unite care şi-a făcut averea prin forţe proprii de către revista Forbes, iar în prezent are o avere estimată la un miliard de euro, scrie Business Magazin.

Ideea companiei Spanx a pornit de la dresurile pe care Sara era nevoită să le poarte atunci cînd lucra ca agent de vînzări de faxuri pentru compania Danka. Pe o parte, ciorapii modelatori o stînjeneau, iar pe de-o altă parte o făceau să arate mai atractivă, subţiindu-i corpul. Blakely a născocit ideea colanţilor fără picior, asumîndu-şi un mare risc odată ce a investit toate economiile sale, în valoare de 5.000 de dolari. Cu toate astea, şi-a păstrat jobul, vînzînd copiatoare încă doi ani de zile, petrecîndu-şi nopţile şi weekend-urile ca să realizeze prototipul.

La 25 de ani, Blakely s-a decis astfel că vrea să aibă propriul produs şi a început să se documenteze. La scurt timp a scris ea însăşi patentul, a ales materialele şi a găsit o fabrică de textile din statul american Carolina de Nord, dispusă să îi producă dresurile modelatoare.

"Am vrut să creez un produs pe care puteam să-l vînd şi singură şi să nu apelez la altcineva. Am vrut să fac ceva pe care puteam să-l vînd milioanelor de oameni şi ceva care să-i facă să se simtă bine”, a spus ea.  Blakely nu le-a spus nici prietenilor, nici familiei la ce lucra, decît după ce a studiat situaţia îndelung. "Prietenii şi familia au rîs cînd au auzit că ea lucra la această idee pentru mai bine de un an şi au crezut că o să fie o pierdere de vreme", a scris Gillian Zoe Segal în cartea sa "Getting There: A Book of Mentors", în urma unui interviu cu Sara.

Citeşte continuarea pe Business Magazin