CEA DE-A V-A REUNIUNE A COMISIEI INTERGUVERNAMENTALE MOLDO-POLONE VA AVEA LOC IN IUNIE LA CHISINAU

Cea de-a V-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-polone se va desfăşura în iunie 2015 la Chişinău. Asupra acestui lucru s-a convenit în cadrul întrevederii de azi a viceprim-ministrului Stephane Bride, ministru al Economiei, cu Artur Michalski, ambasadorul Poloniei în R. Moldova.

Surse din cadrul Ministerului Economiei au precizat că cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre organizarea, în aceeaşi perioadă, a unui forum de afaceri moldo-polon, în scopul stabilirii parteneriatelor şi proiectelor de investiţii comune.

Discuţiile s-au axat pe consolidarea relaţiilor economice bilaterale între Republica Moldova şi Polonia şi atragerea companiilor poloneze să investească în ţara noastră. În context, Artur Michalski a remarcat importanţa sporirii vizibilităţii pieţei moldoveneşti în mediul de afaceri polonez, în special, pentru companiile care activează în ţările vecine – România şi Ucraina.

Ministrul Economiei a apreciat susţinerea constantă oferită Republicii Moldova şi a subliniat importanţa expertizei pe care o poate oferi Polonia ţării noastre. „Modelul economic polonez este un exemplu de succes ce poate fi preluat de Moldova în parcursul nostru european, în special, în dezvoltarea climatului investiţional”, a declarat Stephane Bride.

De asemenea, părţile au discutat despre posibilitatea extinderii asistenţei oferite de partea poloneză în sectoare precum industria, referindu-se şi la creditul oferit de Guvernul Poloniei, în valoare de 100 milioane de euro, acordat pentru dezvoltarea sectorului agro-industrial din Moldova, din care 10% urmează să fie direcţionate pentru dezvoltarea infrastructurii industriale.