CE TRASATURI SPECIALE AU ZODIILE CARDINALE

Zodiile sînt întotdeauna analizate și studiate în funcție una de cealaltă. Așezate la distanță egală pe cercul zodiacului, ele formează legături misterioase, iar cele mai puternice dintre ele sînt legăturile în cruce. În funcție de numele acestor cruci, se disting zodiile cardinale, zodiile mutabile și zodiile fixe.

Forma rotundă a zodiacului nu a fost aleasă întîmplător. Încă din vechime, astrologii au fost inspirați de globul Soarelui și al Lunii pline și i-au dat zodiacului forma de roată. Ei au distribuit cele 12 zodii la distanțe egale pe roata zodiacului, în felul acesta punînd în evidență nu doar statutul lor egal, ci și numeroasele legături care se formează între semnele astrale.

 

Cele trei cruci de pe roata zodiacului

Zodiile sînt influențate de fiecare dintre vecinii lor, sînt influențate de zodiile opuse, dar mai ales de zodiile cu care formează o cruce pe cercul zodiacului. Dacă tragem linii între patru zodii opuse, acestea vor forma o cruce și se formează astfel trei cruci importante, numite Crucea cardinală, Crucea mobilă și Crucea fixă. Fiecare zodie aparține uneia dintre aceste trei cruci, iar succesiunea lor pe zodiac este constantă. 

 

Crucea cardinală și semnificațiile ei

Crucea cardinală unește cele 4 zodii care sînt amplasate la punctele cardinale majore.

La est se află Berbecul, prima zodie a zodiacului, unită simbolic cu răsăritul Soarelui, cu echinocțiul de primăvară și renașterea naturii.

La vest se află Balanța, asociată simbolic cu apusul Soarelui, cu începutul toamnei și echilibrul dintre vară și iarnă.

La sud se află Capricornul, în partea de jos a zodiacului, acolo unde lumina Soarelui descrește și domină nopțile.

Iar la nord se află Racul, acolo unde lumina soarelui crește și zilele sînt cele mai lungi și mai calde. Astfel, cele patru zodii se află la începutul fiecărui nou anotimp și ele sînt influențate de schimbarea ciclurilor naturale.

 

Ce calități și trăsături speciale au zodiile cardinale

Mulți astrologi consideră zodiile cardinale cele mai puternice, rezistente și descurcărețe.

Fiecare în felul ei, Berbecul mai impulsiv, Balanța mai răbdătoare, reușesc să obțină ceea ce vreau în viață și să răzbată, fiind un exemplu pentru multe alte semne astrale.

Cele patru zodii împărtășesc calități deosebite precum: îndrăzneala, tăria de caracter, inițiativa, autoritatea, puterea de organizare, spiritul inovator.

Cine cunoaște bine una dintre aceste patru zodii, știe că poate fi o mare luptătoare și că nu se sperie și nu dă niciodată înapoi de la nimic.

Sursa: libertatea.ro