CE SPUNE IGOR DODON DESPRE SOFERUL CARE A PROVOCAT ACCIDENTUL CU CORTEGIUL PREZIDENTIAL

Igor Dodon spune că accidentul în care a fost implicat este unul "foarte straniu".

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că accidentul în care a fost implicat cortegiul prezidențial este unul "foarte straniu", dar speră că organele de drept vor putea stabili cauzele care au dus la producerea lui.

Accidentul rutier a avut loc în dimineața zilei de 9 septembrie, pe șoseaua Strășeni — Călărași. Poliția a anunțat atunci că președintele țării, Igor Dodon, și doi membri ai familiei sale au fost transportați la spital. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului. Dar viața niciuneia dintre persoanele rănite în accident nu este în pericol.

„Este un caz incredibil. În istoria modernă a Republicii Moldova nu au avut loc astfel de cazuri. Nici în timpul URSS nimeni din primele persoane nu au nimerit în astfel de accidente. De aceea, este un accident foarte straniu", a declarat Igor Dodon la emisiunea „Moldova în direct" de la Moldova 1.

Șeful statului a mai declarat că și membrii familiei sale care au fost implicați în accident nu a înaintat pretenții financiare șoferului care s-ar face vinovat de cele întîmplate.

„Nu este corect şi nu vom face acest lucru. El este tată, are familie, are un copil de cinci ani, care merge la grădiniţă", a declarat Igor Dodon.

Președintele a mai precizat că el și fiul său se mai resimt după acest accident, acuzînd dureri de spate, dar deja se simt mai bine. Iar mama sa a fost externată deja.

Sursa: sputnik.md