CE SPUN PRODUCATORII MOLDOVENI DESPRE FORUMUL ECONOMIC MOLDO-RUS

Forumul economic moldo-rus, care urmează să aibă loc în perioada 20-22 septembrie, la Chișinău, este extrem de important pentru agricultorii din țara noastră. Președintele Asocițiației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, Vitalie Gorincioi, a declarant pentru Studioul Radio Sputnik Moldova că, datorită acestei reuniuni, producătorii din țara noastră vor avea posibilitatea să se cunoască personal cu importatorii din Federația Rusă. Mai mult, fermierii noștri vor putea să-și lărgească posibilitățile de comercializare a producției.

„Acest forum este extrem de important pentru producătorii noștri, care vor avea ocazia să se vadă față în față cu oamenii de afaceri din Federația Rusă. Astfel, se formează noi relații comerciale", a declarant Președintele Asocițiației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, Vitalie Gorincioi.

Potrivit lui Gorincioi, odată ce vor ieși la direct, la importatori, producătorii din Moldova nu vor mai fi nevoiți să-și vîndă marfa intermediarilor.

„Cu părere de rău, producătorii noștri sînt nevoiți să-și vîndă marfa intermediarilor. Respectiv, ei pierd foarte mult. De cealaltă parte, are de pierdut și consumatorul din Federația Rusă, care este nevoit să cumpere producția noastră la prețuri mărite de acești intermediari. Toată lumea va avea de cîștigat de pe urma acestui forum", a adăugat Vitalie Gorincioi.

Sursa: sputnik.md