CE SE INTIMPLA DACA PRESARI SCORTISOARA LA RADACINA PLANTELOR DIN CASA

Probabil fiecare dintre noi are scorțișoară în casă pentru că este unul dintre cele mai populare condimente din lume. Ea este adăugată în multe preparate, în prăjituri mai ales, dar merge foarte bine și în cafea. De asemenea, este folosită cu succes și în măștile pentru față.

Scorțișoara se găsește sub formă de pudră și de baghete. Probabil nu te-ai gîndit pînă acum, dar o idee foarte bună ar fi să o adaugi și la plante. Aceasta are efecte uimitoare asupra acestora și le redă vitalitatea. Iată cum ajută scorțişoara plantele din casa ta!

Îndepărtează furnicile

Dacă vei adăuga scorțișoară în grădină sau în ghivecele plantelor vei scăpa complet de furnici. Acestea detestă acest condiment, potrivit secretele.com. Așa că le vei ţine la distanţă garantat.

Îngrășămînt natural

Nu mai da bani pe îngrășăminte din comerț, pune scorţişoară la rădăcina plantei, iar ea va crește frumos.

Puieţi

Pune scorţişoară în pămînt, apoi plantează seminţele, dacă vrei să ţii la distanţă fungii şi bacteriile.

Vindecă rănile plantelor

Se întîmplă să tai din greşeală plantele și astfel le provoci răni. În acest caz, pune puţină scorţişoară şi planta este tratată.

Ciuperci sălbatice

Ciupercile nu suportă scorţişoara, drept urmare le poţi ţine departe de grădina ta presărînd scorţişoară.

Plantele din interior

Scorţişoara ajută foarte bine la eliminarea duşmanilor plantelor tale. Așadar, trebuie doar să pui puţină scorţişoară în pămînt şi vei avea cele mai frumoase plante.

Acest condiment aparent banal, are avantajul că este foarte ieftin și are efecte senzaționale atît asupra plantelor din exterior, cît și cele din interior.

Sursa: secretele.com