CE SE FACE LA GUVERN

Executivul a numit, confirmat şi eliberat mai mulţi viceminiştri

Guvernul a numit la şedinţa, de pe 12 iunie,mai mulţi viceminiştri. Potrivit deciziei Executivului, Tudor Copaci a fost numit în funcţia de viceministru al Economiei responsabil de domeniul energetic. Un alt viceministru al Economiei a devenit Dumitru Godoroja.

Viceminiştri ai Afacerilor Externe şi Integrării Europene au devenit Iulian Groza şi Valeriu Chiveri. La Ministerul Justiţiei a fost numită în funcţia de viceministru Sabina Cerbu. Liviu Oboroc a devenit viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Totodată, funcţia de viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va fi ocupată de Vladimir Cebotari. Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a propus numirea Ruxandei Glavan şi a lui Gheorghe Ţurcanu în funcţiile de viceminiştri ai Muncii. Sergiu Stanciu va ocupa funcţia de viceministru al Tineretului şi Sportului. La Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor viceminiştri au fost numiţi Vitalie Tarlev, Dmitri Parfentiev şi Vitali Ciolac. Tot pe 12 iunie, Guvernul i-a reconfirmat în funcţie pe Octavian Calmîc, viceministru al Economiei, Victor Barbăneagră, viceministru al Finanţelor, Vladimir Grosu, viceministru al Justiţiei, Veaceslav Ceban, viceministru al Afacerilor Interne, Anatolie Zolotcov, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Viorel Guţu, viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valentina Ţapeş, viceministru al Mediului, Sergiu Sainciuc, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Octavian Grama, viceministru al Sănătăţii.

Totodată, Guvernul a decis la şedinţa de miercuri eliberarea din funcţie a mai multor viceminiştri. Astfel, Sergiu Ciobanu a fost eliberat din funcţia de viceministru al Economiei. Veaceslav Guţuţui nu va mai ocupa funcţia de viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Din funcţia de viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a fost eliberat Valeriu Ciubuc. Ana Vasilachi nu va mai deţine postul de viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. De la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor au fost eliberaţi viceminiştrii Dona Şcola şi Mihaela Iacob. Totodată, Gheorghe Ţurcanu a fost eliberat din funcţia de viceministru al Sănătăţii în legătura cu numirea acestuia în calitate de viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. De asemenea, Dumitru Godoroja nu va mai deţine funcţia de viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, după ce a fost numit în postul de viceministru al Economiei. Un alt viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ştefan Chitoroagă, a fost eliberat din funcţie în legătură cu numirea sa în postul de director general al Agenţiei Moldsilva. Tot miercuri, Guvernul a decis numirea lui Vitalie Curărari în funcţia de şef al Inspectoratului Ecologic de Stat. Vitalie Curărari este colonel de poliţie şi a activat peste 25 de ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.