CE POTI FACE CU APA IN CARE A FIERT OREZUL. NU O VEI MAI ARUNCA

Este posibil ca mulţi dintre voi sa nu fi auzit despre beneficiile apei de orez. Va puteţi bucura de aceste avantaje de fiecare dată cînd gătiţi orez. Tot ce trebuie este să beţi apa în care aţi făcut orezul, şi astfel veţi consuma numeroşi nutrienţi.

Tot ce trebuie să faceţi este să fierbeţi nişte orez în nişte apă curată. Apoi strecuraţi orezul, să rămîneţi doar cu apa.

 

Are multe beneficii, printre care: 

  • Previne boala Alzheimer: deşi nu este încă sigur 100%, se pare că bînd această apă, puteţi scădea şansa de a face boala Alzheimer.
  • Remediu pentru febră: această apă este folosită şi ca remediu natural pentru febră, pentru că inhibă pierdea apei datorită febrei şi vomitării în timpul unei infecţii.
  • Previne deshidratarea: foarte bună de folosit vara, pentru că pierdem multă apă prin transpiraţie.

Care sînt beneficiile generale ale orezului?

Numeroasele beneficii ale orezului pot fi găsite în mai mult de 40.000 de varietăţi ale acestui aliment, existente în întreaga lume. Iată cîteva beneficii generale ale consumului de orez:

O excelentă sursă de energie

Deoarece abundă în carbohidraţi, orezul funcţionează ca un “combustibil” natural al organismului, reuşind să dubleze activitatea normală a creierului atunci cînd este consumat regulat. De asemenea, conţine numeroase minerale, vitamine şi componente organice care promit să ridice nivelul de energie al organismului.

Nu conţine colesterol

 Este un aliment extrem de benefic sănătăţii şi nutriţiei, deoarece nu conţine grăsimi nocive, colesterol sau sare. Aşadar, nivelul scăzut de grăsimi, colesterol şi sare va ajuta la reducerea obezităţii şi la o stare generală de sănătate bună.

Menţine presiunea sîngelui stabilă

Deoarece în general nu conţine sare, orezul este unul dintre cele mai bune alimente de consumat atunci cînd vine vorba de scăderea presiunii sanguine. Excesul de sare este asociat cu apariţia anumitor boli de inimă cum ar fi arteroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Poate să prevină apariţia cancerului

Orezul integral, cum este orezul brun, este extrem de bogat în fibre insolubile, care pot să protejeze organismul împotriva mai multor tipuri de cancer. Pe lîngă fibre, orezul are, de asemenea, antioxidanţi naturali care stimulează protecţia organismului împotriva radicalilor liberi (agenţi care pot provoca mutaţia celulelor sănătoase în celule canceroase).

Ajută la îngrijirea pielii

Specialiştii medicali afirmă că praful de orez aplicat local poate să vindece anumite boli de piele. Capacitatea antioxidantă ajută, de asemenea, la întîrzierea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrînire prematură.

Sursa: doctorulzilei.ro