CE MESAJE ASCUNDE SIMBOLUL ZODIEI SCORPION

Fiecare zodie are un simbol conectat cu mitologia, cu legendele zodiei și cu semnificațiile ei vechi. Iar simbolul zodiei Scorpion este surprinzător de bogat în semnificații, cu atît mai mult cu cît este singura zodie care și-a schimbat simbolul și elementul primordial de-a lungul timpului.

În zodiacele foarte vechi, perioada de mijloc a lunii octombrie pînă la prima decadă a lunii noiembrie era atribuită zodiei Vulturului, cu semn de Aer. Ulterior, au fost refăcute calculele cu privire la constelații și a fost aleasă constelația scorpionului. De atunci, începînd cu data de 23 octombrie, Soarele intră în zodia Scorpionului, cu semn de Apă.

 

Caractere puternice și ascunse

Cel de al optulea semn al zodiacului este considerat cel mai complex dintre toate. Nativii Scorpion sînt caractere puternice, echilibrate, dar au o anumită tendinţă spre izolare şi pasivitate.

Din vremurile vechi, cînd zodia era reprezentată printr-un vultur, se credea că cei născuţi sub acest semn au o privire care îţi pătrunde în suflet şi sînt în stare să descopere secrete pe care le crezi bine ascunse.

Pe de altă parte, în multe povești și legende legate de astrologie, simbolul zodiei Scorpion era asociat nu doar cu vulturul, ci și cu șarpele și cu pasărea Phoenix.

Trecerea de la vultur la scorpion arată caracterul ascuns al acestei zodii, care nu este niciodată ceea ce pare, iar pasărea Phoenix vorbește despre capacitatea acestor nativi de a se ridica din cele mai grele situații, în care multe alte zodii ar pierde.  

Scorpionii sînt fini psihologi. Citesc cu multă acurateţe caracterele celor din jur, dar nu lasă niciodată să se vadă ce gîndesc cu adevărat.

Este o calitate surprinzătoare pentru nativii acestei zodii care sînt conduşi de instinct şi sînt mai agresivi decît alte semne. Scorpionii trebuie să înveţe să îşi controleze mînia, acea forţă interioară care poate distruge tot ce au mai frumos.  

 

De unde vine simbolul zodiei Scorpion

În cele mai multe zodiace, zodia Scorpionului este reprezentată prin acest mic artropod veninos, care atacă prin surprindere, din întuneric. În mod schematic, simbolul zodiei Scorpion este litera m de mînă, terminată cu o săgeată ascuțită care reprezintă acul plin de venin al scorpionului. Săgeata aceasta simbolizează puterea interioară, forța, sexualitatea și intensitatea trăirilor pe care le are această zodie.

 

Legenda constelației Scorpionului

În Antichitatea grecească, legenda Scorpionului este legată de mitul lui Orion, despre care toate zeițele spuneau că este cel mai frumos. Fratele lui Orion, Apollo, ros de gelozie, a păcălit-o pe Gea să dea naștere unui scorpion uriaș pe care el l-a folosit apoi pentru a-și ucide fratele. De aici se trag abilitățile de prădător și vînător ale zodiei, care știe cum să își urmărească scopurile, fără să lase urme și fără să se vadă care sînt adevăratele ei interese. Zeus l-a transformat pe Orion într-o constelație strălucitoare și, alături, a ridicat la cer și constelația Scorpionului.

Sursa: libertatea.ro