CE MESAJ A AVUT ION CHICU IN ULTIMA ZI IN FUNCTIA DE PREMIER

Ion Chicu a venit cu mai multe mesaje de mulțumire în ultima zi în funcția de premier al Republicii Moldova. Demnitarul a trecut în revistă cele mai bune realizări ale lui 2020 și a adus recunoștință echipei cu care a muncit în această perioadă.

Premierul Ion Chicu a declarat că lasă Guvernul cu resurse financiare suficiente pentru achitarea tuturor plăților, iar cetățenii trebuie să știe că țara are potențial de a trece peste probleme.

Ion Chicu a apreciat activitatea Vioricăi Dumbrăveanu la Ministerul Sănătății, care a făcut față crizei pandemice. 

”Boala a venit prin surprindere pentru toată omenirea. Îmi exprim regretele și îmi cer scuze în fața cetățenilor care au avut de suferit din cauza sistemului de sănătate, în care nu s-a investit în ultimii ani. Îmi cer scuze și aduc condoleanțe celor care au avut de suferit”, a transmis Ion Chicu. 

Premierul a mulțumit și partenerilor externi care au ajutat Moldova în lupta cu COVID-19, în special ONU, UE, Federația Rusă, Polonia, România și China. 

”Mulțumesc și cetățenilor, contribuabilii la bugetul de stat. Nu am crezut că vom avea + 1 miliard de lei. Mulțumim din numele Guvernului tuturor celor care au asigurat funcționalitatea țării”, a declarat Ion Chicu. 

Ion Chicu a daus recunoștință miniștrilor din Guvernul pe care l-a condus, secretarilor de stat, dar și angajaților din instituțiile de stat.

”Sînt norocos că am avut o echipă bună cu care am muncit cot la cot. Noi v-am ținut departe de politică și nu v-am purtat cu caravana prin campanii, nu v-am adus în PMAN să vă arătați susținere față de Guvern, v-am lăsat să vă faceți lucrul și sperăm că noua conducere va continua tot așa, fără a politiza instituțiile”, a menționa Ion Chicu. 

Premierul a mulțumit și deputaților, în special parlamentarilor PSRM, care au susținut proiectele Guvernului. La fel, le-a transmis sănătate și celor care nu au dorit să coopereze cu Executivul. 

”La final de mandat vreau să-i mulțumesc excelenței sale, ex-președintele Igor Dodon. În acest an, Guvernul a fost susținut mult de Igor Dodon. Vreau să-i mulțumesc pentru tot suportul”, a transmis Ion Chicu.

Premierul a accentuat că pandemia de COVID-19 va continua și în 2021, iar situația poate fi gestionată, doar dacă instituțiile nu vor fi politizate. 

”Republica Moldova are capacitate de a face față provocărilor, dacă instituțiile statului nu vor fi politizate. Faceți politică în Parlament, dar oamenii din ministere lăsați-i să muncească. Nu văd riscuri în primele luni pentru salarii, pensii, dacă oamenii vor fi lăsați să muncească”, a spus Ion Chicu. 

Ion Chicu a mai anunțat că la sfîrșitul lunii ianuarie va fi prezentat un raport amplu cu privire la activitatea Guvernului pe care l-a condus. 

Sursa: sputnik.md