CE LE-A URAT MOLDOVENILOR DE BOBOTEAZA PRESEDINTELE IGOR DODON

Președintele Igor Dodon i-a felicitat pe moldoveni cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului - iată ce le-a urat.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la la Sfînta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului". El i-a felicitat pe creștinii ortodocși din Republica Moldova cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos.

”Cu apa sfinţită în biserici stropim prin case pentru a alunga tot răul. Tot mai răspîndit este scăldatul de Bobotează. Este extrem de important să ne curățim inimile şi sufletele, devenind mai buni, mai mărinimoși, mai răbdători față de cei apropiați. Îi felicit pe toţi locuitorii Moldovei cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului nostru Iisus Hristos! Apa de Bobotează să ne aducă tuturor sănătate și bucurie!”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Slujba Aghesmei Mari se săvîrşeşte atît în ajunul Bobotezei, cînd se sfinţeşte apa cu care preoţii binecuvîntează apoi casele credincioşilor, cît şi în ziua Bobotezei, cînd se sfinţeşte Agheasma pe care credincioşii o iau la casele lor, pentru tot anul, informează ortodox.md.

Agheasma Mare se păstrează la loc de cinste, în vase curate. Agheasma se consumă timp de opt zile la rînd, mai ales de la ajunul Bobotezei pînă la Odovania praznicului.

Sursa: sputnik.md