CE, FIRESC, MAI POŢI ÎNVIA LA PAŞTELE BLAJINILOR?

„Pro Tv” Chişinău ne momeşte cu voluptăţi

Duminică, pe 12 Mai, am citit pe portalul lor de ştiri şi apoi am văzut la  „Pro Tv” Chişinău o chestie care, natural, ar fi „electrizat” şi statuia lui Ştefan cel Mare, nu doar pe noi, bărbaţi în toată firea şi cu carne vie pe noi.

Fiind vorba despre vizitatorii cimitirelor care marcau Paştele Blajinilor în această zi, iată ce scriu „bunii vorbitori-gurişti de limbă” de la acest post de televiziune provincial şi improvizat: „O mulţime de fete au defilat în fustiţe scurte şi cu decolteuri generoase. Unele recunosc că se simt bine aşa, mai ales că afară e foarte cald, şi că nu văd o problemă. Preoţii spun însă că în biserică şi la cimitir se vine cu fusta pînă la genunchi şi cu capul acoperit.”

N-am intervenit cu nimic în lexicul lor sărăcăcios, incomplet, ci am îngroşat acolo unde trebuie.

Băi, nene, fetiţele astea ale lui Căcălin Giorsanu sunt tari de tot. Unele din ele, nu toate! Îşi reprimă la greu instinctele, dar gura şi mîinile le merg la înaintare involuntar! Dar ce bulane ne-au arătat, pe ecran, că defilau prin cimitir! Îi mai ardea cuiva de morţi cînd viul din fiecare pompa-n viaţă a disperare? Pînă şi sutanele popilor erau mai crescute-n dimensiunile posterioare!  Doar măicuţele lăcrămau a dor şi jale!

Ce alte ştiri le-au mai scăpat fetiţelor lui Căcălin, dar şi ale Lorenuzdei Boagză? Păi, în acest timp, Marian Lupu l-a vizitat pe părintele Hazmaţuki. Pe Ghimpu l-a luat Dina de o aripă ca să-i spună c-o interesează ca consoartă. Insula lui Plahoitniuc din Adriatica a fost ocupată pînă-n bulbucii mării de Ca-Candu. Pe liberalul Valeriu Muntenu l-a trimis o găinuşă de stepă la reciclare. Liberalii, stupizi de tot fiind, şi-au băgat partidul în cele 5 degete de la mîna stîngă a lui Ghimpu. Încurcată-i calea Domnului!

Căcăline, Căcăline, eu nu fac mişto de tine, dar parcă dai semne de îmbătrînire, nene, fost armăsar, căci gura instinctivă în neputinţă loveşte!

Pro-Vă-Văd