CAZ RARISIM: O ITALIANCA TRANSPIRA SINGE

O italiancă de 21 de ani are această manifestare fizică ciudată de trei ani. Ea transpiră sînge pe față și pe mîini, de îndată ce simte prea mult stres, face efort fizic sau doarme.

Hemoragia e continuă, timp de 1 pînă la 5 minute, cu o intensitate mai mare cînd stresul e mai puternic. Acest caz excepțional este raportat în Canadian Medical Association Journal.

Este sînge real? Toți doctorii care au examinat pacientul declară oficial: nu este transpiraţie colorată, ci chiar sînge, care iese prin porii pielii. Afecţiunea acestei femei se numește hematidroză, o patologie excepțională care poate fi tradusă în mod vulgar prin „transpirație de sînge”. 28 de cazuri au fost raportate în literatura medicală în ultimii treisprezece ani, potrivit Le Journal de Montréal.

În ceea ce privește originea acestor episoade, experții, încă miraţi, au cîteva ipoteze. Unii cred că sîngele ar putea proveni dintr-o presiune prea mare în vasele de sînge, care ar crește în cele din urmă celulele sanguine din glandele sudoripare. Alții susțin că expunerea la stres intens ar putea declanșa un răspuns hormonal anormal, care are ca rezultat aceste erupții de sînge.

Italianca a ajuns, din cauza acestei dizabilităţi, să se izoleze din punct de vedere social, fiind depresivă. Tînăra a fost tratată cu medicamente antihipertensive care au redus intensitatea sîngerării, spune Le Journal de Montréal.

Sursa: topsante.com