Caz extrem de rar: O femeie a ramas insarcinata la 61 de ani!

Caz neobișnuit pentru medicii din Satu Mare, România! Aceștia au în grijă o femeie, în vîrstă de 61 de ani, din Comuna Socond, judeţul Satu Mare, care a rămas gravidă. Aceasta a aflat recent că este însărcinată, iar viitorul bebeluș este așteptat și de ceilalți 14 frați ai săi. Cadrele medicale vor urmări îndeaproape evoluția sarcinii, avînd în vedere vîrsta pacientei. Viitoare mămică se simte bine, iar acasă mai are trei perechi de gemeni, au aflat reporterii PresaSM. Reporterii au aflat că sătmăreanca mai are trei perechi de gemeni acasă. Femeia se pare că se simte bine, dar medicii vor monitoriza sarcina, pentru a se asigura că atît mama, cît și bebelușul rămîn sănătoși.

La polul opus, cea mai tînără mămică din județul Satu Mare este o fată, în vîrstă de 12 ani, care a aflat în luna August 2018 că este gravidă, în urma unui control medical. Mai exact, medicii i-au făcut analizele și i-au dat verdictul: este însărcinată. Minora este cetățean ucrainean, după tatăl ei, în timp ce mama este cetățean român.

Tot la Unitatea de Primire Urgențe s-a prezentat o minoră, în vîrstă de 15 ani, tot însărcinată, care a acuzat o stare de rău. Personalul medical a rămas surprins cînd fata a declarat cu seninătate că își va abandona copilul în spital, imediat după naștere. Nu i-a păsat nici măcar că ceea ce a spus poate constitui o infracțiune.

În România, Adriana Iliescu a fost considerată cea mai în vîrstă femeie care a născut, cînd în 2005, la 66 de ani, a adus-o pe lume pe Eliza.