CATALANII SINT CU UN PAS IN SFERTURI

FC Barcelona a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 2-1, în deplasare, în prima manşă a optimilor, dar scorul putea fi şi mai mare.

Catalanii aveau deja 2-0 după o jumătate de oră, prin ''dubla'' uruguayanului Luis Suarez (16, 30), fostul jucător al lui Liverpool. ''Cetăţenii'' au jucat mult mai bine după pauză şi au reuşit să înscrie o dată, prin argentinianul Sergio Aguero (69), dar avîntul le-a fost tăiat de eliminarea lui Clichy (74), pentru ca în prelungiri Messi să rateze un penalty obţinut tot de el, în duel cu conaţionalul Zabaleta. Joe Hart a respins, iar reluarea lui Messi s-a dus pe lîngă poartă.

Cele două echipe s-au întîlnit şi în sezonul trecut al competiţiei, în aceeaşi fază, Barca învingînd cu 2-0 pe Etihad şi cu 2-1 pe Cam Nou.

Manşa secundă va avea loc pe 18 martie.

Juventus Torino a învins, marţi seară, scor 2-1, formaţia germană Borussia Dortmund, în prima manşă din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Gazdele au abordat meciul cu o tactică interesantă, cedînd deliberat posesia oaspeţilor şi încercînd să ”lovească” prin jucătorii săi geniali sau oportunişti de la mijlocul terenului şi din atac. Iar „Bătrîna doamnă” şi reuşit să deschidă scorul, printr-unul dintre starurile ei, Carlos Tevez, în minutul 13.

Numai că, una dintre puţinele greşeli comise în defensivă de Juve s-ar putea să o coste scump în vederea obţinerii calificării. Protagonist a fost experimentatul Giorgio Chiellini care a vrut să degajeze un balon în minutul 18 dar a alunecat. A profitat Reus, care a introdus balonul în plasă. Golul victoriei a fost marcat de spaniolul Alvaro Morata în minutul 43, după o pasă primită de la Pogba.

În repriza secundă, Juve, deşi nu a mai avut entuziasmul din prima parte, a mai avut trei şanse de gol, irosite de Tevez (71), Chiellini (79) şi Pereyra (86). Returul se va juca pe 18 martie, la Dortmund.

Messi a executat 57 de penaltyuri, marcand de 44 de ori

Atacantul Lionel Messi a executat 57 de lovituri de la 11 metri în tricoul echipei FC Barcelona, marcînd de 44 de ori, se arată într-o statistică prezentată de BBC, după ce argentinianul a ratat un penalty în finalul meciului de marţi, cu Manchester City.

Dintre cele 13 penaltyuri ratate, nouă au fost parate de portarul advers, de două ori mingea a lovit bara şi de alte două ori balonul nu a nimerit spaţiul porţii.

La penaltyul executat marţi, portarul Joe Hart a respins mingea şutată de Messi, care a reluat apoi balonul cu capul, trimiţîndu-l pe lîngă poartă.

Antrenorul Luis Enrique nu este însă supărat pe jucătorul său pentru acaestă ratare. "Jucătorii care execută lovituri de la 11 metri mai ratează, dar noi avem toată încrederea în Messi. Am făcut un joc complet şi trebuie să fim mulţumiţi cu asta. A fost o bună evoluţie a echipei noastre, am fost mult mai buni decît adversarii", a declarat Luis Enrique.

Sursa: romaniansoccer.ro