CARE SINT PRIETENII ADEVARATI AI ZODIEI TALE SI CE DUSMANI AI

Prietenii adevărați sînt  greu de găsit. Iar de dușmanii pe care nu îi cunoști este greu să te ferești. Ascultă și sfatul astrelor cînd ai probleme cu cei din jur sau cînd vrei să îți faci noi prieteni. Relațiile compatibile de pe roata zodiacului te vor ajuta!

Berbecul

Prietenii adevărați sînt  foarte importanți pentru tine și știi să apreciezi afecțiunea și sprijinul lor. La rîndul tău, îți oferi ajutorul celor care au nevoie de tine și nu te gîndești de două ori cînd ești chemată la greu. Din punct de vedere al compatibilităților astrale, cei mai buni prieteni îi vei găsi în zodiile Leu, Săgetător sau Gemeni, semne astrale la fel de active, optimiste și independente ca tine. În schimb, ar trebui să te ferești să te apropii prea mult de nativii din Fecioară sau Capricorn, pentru că nu aveți nimic în comun și vor apărea antipatii între voi.

Taur

Alegeți prietenii asemeni ție, onești, simpli, punctuali și harnici. Te vei înțelege de minune cu Fecioarele, cu Racii, cu Peștii sau chiar cu Vărsătorii, deși despre cei din urmă se spune că sînt  mai superficiali. Oamenii te apreciază pentru firea ta echilibrată și capătă încredere în tine, chiar dacă nu îți dezvălui decît o mică parte din viața ta celorlalți. În ceea ce privește relațiile conflictuale, cele mai dificile zodii pentru tine ar putea fi Balanța sau Gemenii, care nu îți acordă atenția de care ai nevoie.

Gemeni

Fire dinamică și lipsită de răbdare, nu te înțelegi prea bine nici cu Racii, nici cu Capricornii, care au întotdeauna ceva de criticat la tine. În schimb, sînt  multe alte zodii cu care vei avea relații de prietenie durabile și care te vor aprecia pentru toate calitățile tale. Balanțele, Scorpionii, Vărsătorii sau Leii se vor simți excelent în compania ta, iar în momentele de cumpănă poți apela cu încredere la sfaturile lor.

Rac

Atent(ă) cu cei din jur, grijuliu(e) și familist(ă) convins(ă) te vei împrieteni ușor cu persoanele care au aceleași principii de viață ca și tine. Nativii din Capricorn, Rac, Fecioară sau Scorpion pot fi prietenii adevărați ai zodiei tale, în compania cărora te vei simți în largul tău și apreciat(ă). Mai dificil va fi să te înțelegi cu persoane din Gemeni sau din Balanță, iar cu Leii poți ajunge ușor la dușmănie.

Leu

Pe cît de ușor este să atragi atenția tuturor, și mai ales admirația, pe atît de ușor îți faci și dușmani. Se pare că nu te vei înțelege niciodată cu persoanele născute în Capricorn, în Rac sau în Scorpion. În schimb, poți avea relații de prietenie cu Gemenii, cu Peștii sau cu Berbecii care vor aprecia firea ta deschisă, optimistă și puternică.

Fecioară

În relațiile de prietenie care contează cel mai mult pentru tine, te implici trup și suflet. Ești alături de prietenii tăi și la bine, și la greu, îi sfătuiești tot timpul, încerci să îi îndrumi și să le ordonezi viața… ba chiar devii uneori obositor și insistent. Unii acceptă prietenia ta fără rezerve, precum Taurii, Racii sau Peștii, dar alții se simt sufocați. În ceea ce privește dușmăniile, vei știi să le ocolești, dar nu te vei înțelege niciodată prea bine cu Săgetătorii, cu Leii sau cu Berbecii.

Balanță

Urăști singurătatea și faci tot posibilul să îți ții prietenii aproape, chiar dacă ai o familie numeroasă și un program activ. Găsești mereu timp pentru prietenii tăi, să îi asculți și să îi sfătuiești în momentele critice. Te simți cel mai bine în compania persoanelor născute în Gemeni, Leu sau Săgetător și se întîmplă foarte rar să îți faci dușmani. Toată lumea te place, deși ar putea apărea unele disensiuni cu nativii mai rigizi din Rac sau Taur.

Scorpion

Orgolios și ambițios cum ești, vor ieși scîntei dacă te confrunți cu un nativ din Leu sau cu un Berbec încăpățînat. Deși ești diplomat și reușești să eviți conflictele, cu astfel de persoane vei avea mereu de furcă. Prietenii pe care îi apreciezi cu adevărat și cărora le oferi toată afecțiunea ta sînt puțini și aleși pe sprînceană. Cel mai bine te vei înțelege cu Balanțele, cu Taurii și chiar cu nativii Capricorni interesați și ei de carieră, ca și tine.

Săgetător

Eşti deschis cu toată lumea, te împrieteneşti uşor cu persoanele apropiate, dar păstrezi totuşi o distanţă discretă faţă de cei care vor să ţi se bage în suflet. Nativii din Peşti, Vărsător sau Gemeni reuşesc să îţi cîştige cel mai uşor prietenia, alături de ei te distrezi şi îţi place să explorezi lucruri noi. Cît despre duşmani, se întîmplă foarte rar să intri în conflict cu cineva. Cînd lucrurile iau o turnură neplăcută, preferi să le întorci spatele persoanelor dificile. Cu toate acestea, cu nativii Capricorni nu te vei înţelege niciodată.

Capricorn

Protector, calculat şi prudent, eşti un adevărat prieten pentru cei care te cunosc foarte bine şi care te apreciază. Te poţi baza oricînd pe nativii din Fecioară, Scorpion sau Rac, deoarece aceştia vor fi prietenii adevăraţi ai zodiei tale. Dar atitudinea ta mai severă şi mai pretenţioasă ţi-ar putea aduce duşmani, în special dintre nativii Berbec sau Vărsător, care se împacă mai greu cu regulile şi normele.

Vărsător

Eşti capabil de sacrificii şi afecţiune necondiţionată pentru prietenii tăi de suflet, dar foarte rar se întîmplă să ai atît de multă încredere în oameni. Deşi ai o mulţime de prieteni cu care îţi petreci timpul liber, puţini sînt  cei care beneficiază de încrederea ta necondiţionată, precum nativii din Leu, Gemeni sau Fecioară. În schimb, nu vei reuşi niciodată să ajungi la un numitor comun cu persoane din Rac sau Capricorn şi vor ieşi scîntei, dacă aveţi ceva de împărţit.

Peşti

Urăşti oamenii prefăcuţi şi bîrfitori şi te fereşti să stai în compania persoanelor dificile sau superficiale precum Berbecii sau Vărsătorii. Cu greu s-ar putea crede că vei avea vreodată duşmani, dar este posibil să intri în conflict cu nativi din Gemeni. Pe de altă parte, îţi alegi prietenii cu grijă şi te împaci foarte bine cu persoane născute în Rac sau în Capricorn, în Taur sau în Săgetător, nativi care ar putea avea aceleaşi preocupări şi principii de viaţă ca şi tine.

Sursa: libertatea.ro