Care-i diferenta dintre Sandu si Candu?

Autor: Bogdan ŢÎRDEA

Astăzi, cei care au furat și înjosit țara timp de 9 ani,  încearcă, din nou, să preia puterea. Dînșii și-au schimbat chipiul, cetățenia, denumirea partidului, unii  au schimbat și genul. PLDM-ul lui Filat, care timp 9 ani a prădat R.M., astăzi, chipurile, este în opoziție și luptă cu partenerii săi. Liberalii lui Ghimpu, care timp de 9 ani au furat și zi și noapte, pînă la auto-sacrificiu, acum, chipurile, luptă cu cei alături de care ne-au furat pe toți. În toți acești ani, înaintea scrutinului electoral, acești domni mimează o luptă acerbă unul cu celălalt.

Sandu îl atacă pe Candu, Candu o critică pe Sandu. Cibotari de la PD împroașcă cu noroi în Cibotaru de la PLDM. Năstase îl face hoț pe Tănase, Tănase e convins că hoț este Năstase. Și, așa, timp de 9 ani! După alegeri, hop, și iarăși sunt în alianță, și mor de rîs de cei care i-au votat din nou! Explicați-mi, vă rog, care-i diferența dintre Sandu și Candu, Tănase și Năstase? Cine explică, primește o sticlă de coniac!

Sandu este cetățean român? Păi și Candu, de altfel. De Tănase și Năstase nici nu mai zic. Sandu, fără  permisiunea ambasadorului SUA, de frică, nici la bufet nu merge. La fel și Candu, cu ambasadorul e la pertu. Sandu a votat pentru Candu speaker? Păi și Candu  a susținut-o pe  Sandu în fruntea Educației. Sandu a votat, contra  5 miliarde de lei,  pentru băncile lui Shor? Păi și Candu a votat pentru acest «nobil» scop. Sandu a închis școlile? Candu închide spitalele! Sandu e pentru eurointegrare? Candu propune introducerea ei în Constituție! Sandu este pentru NATO? Candu a deschis oficiul NATO! Sandu e pentru Unire? Candu aplică unirea în practică, construiește poduri peste Prut, construiește gazoductul Iași-Ungheni, chiar a și dansat hora unirii în parlamentul României.

Unica deosebire între Sandu și Candu este că Sandu merge deschis la paradele LGBT, iar Candu nicidecum nu se poate hotărî! Dar dacă ambasadorul SUA va spune „Trebuie”, vor merge toți în rînd: și Tănase, și Năstase, și Cibotari, și Cibotaru. Ce nu faci de dragul eurointegrării?

Acum, dînșii încearcă să ne convingă precum că o marionetă a SUA  luptă cu altă marionetă a Americii. Voi îi credeți?

V-o spun cu text deschis: dacă PLDM, PL, PAS-DA și PCRM erau în opoziție, atunci erau numai în raport cu propriul popor. Voronin a uitat cum a votat pentru guvernul Gaburici, pe Ghimpu măcar ucide-l că nu-și amintește cum a votat pentru guvernul Filip. Maia Sandu, de parcă ar fi după o gravă comoție cerebrală, nicidecum nu-și poate aminti că a fost membră a guvernelor Filat, Leancă, Gaburici și a Natalei Gherman. Astăzi, acești indivizi, din nou, se avîntă spre putere.

Da, au prădat BEM, aeroportul, miliardul, stadionul republican, dar au mai rămas Moldtelecomul, Metalferos,  căile ferate, RED-NORD,  vinăriile de la Cricova și Domnul știe încă mai ce! În fața lor, cîte planuri - atîtea scheme! Domnilor, poate e timpul de lichidat bordelul? Poate, figurativ vorbînd, e timpul de restituit fabricile – muncitorilor, pămîntul – țăranilor, puterea – poporului și speranța – cetățenilor!

Și, atunci, Moldova  va avea nu doar trecut glorios, ci și viitor luminos. Cu noi e adevărul, cu noi e Dumnezeu!