CAPITALA LA 581 DE ANI. PROGRAMUL ACTIUNILOR DE SARBATOARE

Evenimentele cultural-artistice dedicate sărbătorii au început dis de dimineaţă şi vor dura pînă aproape de miezul nopţii.

Sărbătoarea a demarat la ora 8.30 cu depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, iar apoi va urma o liturghie la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului".

De la ora 9.00, în centrul Chişinăului s-au deschis numeroase expoziţii, de grafică, floristică, artă populară, cărţi etc.

Inaugurarea oficială a sărbătorii este planificată pentru ora 11.00. Anul acesta, la festivităţile dedicate Hramului oraşului Chişinău vor participa delegații străine din cinci ţări: România, Ucraina, Polonia, Armenia și Lituania.

La ora 12.00 va începe programul cultural-artistic pe platourilor amenajate de preturile de sector, de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt. Şi tot atunci va fi dat startul concursului internaţional de dans popular în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

La ora 14.00 va fi prezentat un program al colectivelor artistice din mai mi multe instituţii de învăţămînt. Iar la 18.00, în Piaţă va începe concertul dedicat Hramului oraşului Chişinău, care va dura pînă aproape de miezul nopţii.

Sursa: sputnik.md