CANDIDATUL LA FUNCŢIA DE PREMIER A PREZENTAT DEPUTAŢILOR PROGRAMUL DE GUVERNARE

Iurie Leancă, candidatul desemnat la funcţia de premier, a prezentat, pe 30 mai, deputaţilor programul de guvernare al noului Cabinet de Miniştri.

Programul de activitate al Guvernului prevede oferirea cadrului politicilor de guvernare a Republicii Moldova pentru perioada de 1,5 ani rămasă pînă la alegerile parlamentare ordinare. Potrivit documentului, noul Guvern “urmează să aducă procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană la un punct de ireversibilitate”.

“Vom insista pe funcţionalitatea instituţiilor statului, pe o coordonare mai eficientă a activităţii ministerelor, minimalizînd incursiunile politice în domeniul administrativ. Vom depune toate eforturilor pentru a nu admite ca una din instituţiile statului să fie folosite în interesul cuiva”, a spus Leancă. „Dacă astăzi veţi acorda vot de încredere Guvernului, acesta va fi cu siguranţă un vot pentru pregătirea ţării noastre de Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius”, a adăugat Premierul desemnat.

Priorităţile noului Cabinet de Miniştri includ integrarea europeană, creşterea economică durabilă, reformarea sistemului judecătoresc şi a organelor de drept, combaterea sărăciei, administrarea publică eficientă.

Moldpres