CANADA ŞI MAREA BRITANIE ŞI-AU ÎNCHIS AMBASADELE DE LA KIEV

Canada şi Marea Britanie au decis închiderea ambasadelor de la Kiev din motive de securitate, în urma confruntărilor din capitala Ucrainei, care s-au soldat cu cel puţin 28 de morţi şi sute de răniţi, relatează presa internaţională. Un mesaj audio şi un anunţ postat pe site-ul misiunii diplomatice canadiene la Kiev anunţă închiderea ambasadei, fără detalii privind perioada în care decizia este în vigoare, relatează publicaţia Globe and Mail. "Ambasada Canadei la Kiev este închisă din motive de securitate", arată un mesaj audio al liniilor telefonice de la misiunea diplomatică. Mesajul precizează că angajaţii ambasadei continuă să ofere servicii consulare şi îi îndeamnă pe cetăţenii canadieni aflaţi în Ucraina să ia legătura cu misiunea diplomatică în caz de urgenţă. De asemenea, ambasada Marii Britanii la Kiev a fost închisă temporar din cauza situaţiei de securitate din capitala Ucrainei, potrivit unui anunţ postat pe site-ul misiunii diplomatice. Cetăţenii sînt îndemnaţi ca, în caz de urgenţă, să trimită un e-mail pe adresa ambasadei Marii Britanii la Kiev, relatează Russia Today.

Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia şi-au anulat întîlnirea cu preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici din "motive de securitate", a declarat un oficial occidental. "Întîlnirea a fost anulată din motive de securitate. Nu există un loc sigur în centrul Kievului", a declarat această sursă pentru AFP.

Unii sportivi ucraineni vor părăsi Jocurile Olimpice de la Soci din cauza violenţelor care au loc în ţara lor, a anunţat joi Comitetul Olimpic Internaţional, citat de BBC News Online. Noi violenţe au izbucnit joi dimineaţă la Kiev, după ce cu o zi înainte protestele au provocat moartea a 28 de persoane şi rănirea altor cîtorva sute.

Sursa: Mediafax