CANADA CAUTĂ TINERI cu idei bune de start up pentru a le da vize de şedere

Canada, o ţară care deja are cel mai mare program de imigrare din lume, a lansat un nou proiect de acordare a vizelor pentru antreprenori, anunţă Bloomberg.

Străinii care şi-au găsit finanţatori canadieni pentru proiectele lor de afaceri se pot înscrie în programul ”Start up Visa” pentru a primi imediat rezidenţă permanentă.

Prin crearea ”vizei start up” pentru a atrage antreprenori străini, Canada se alătură statelor precum Australia, Chile, Marea Britanie - care au făcut deja acest demers - diferenţa majoră constînd în faptul că cel care aplică va primi imediat dreptul de şedere permanentă în această ţară. Astfel, canadienii speră că start-up-urile ”celor înfiaţi” vor crea o mulţime de locuri de muncă bune.

”Suntem conştienţi de existenţa multor tineri talentaţi - specialişti IT -, sau antreprenori din Statele Unite care locuiesc acolo cu viză temporară. Mulţi au dezvoltat start up-uri bune, însă nu reuşesc să îşi cîştige rezidenţa permanentă”, spune Jason Kenney, şeful departamentului de imigrări al Canadei. Acesta va merge în Silicon Valley, luna viitoare, cu scopul de a promova programul de ”vize start up” şi îi încurajează pe canadienii cu bani să investească în acei tineri geniali.

Jason Kenney a anunţat că acest program nu-i vizează doar pe tinerii din Statele Unite, ci pe cei din întreaga lume, menţionînd că îi va sprijini pe acei care reuşesc să convingă investitorii.

Programul este unul pilot ce are disponibile, în primă fază, 2.750 de vize pe an, pentru antreprenori şi familiile lor, însă se estimează că numărul va creşte în timp. ”Premisa este simplă. Dacă un investitor canadian va investi într-un start up, am prefera ca aceea afacere să îşi aibă sediul central în Canada, nu în India, Silicon Valley sau altundeva”, a conchis Kenney. 

Sursa: Capital.ro