CAMPANIE DE INFORMARE PENTRU TINERII CARE DORESC SA STUDIEZE IN ROMANIA

Federaţia Asociaţilor de Basarabeni din România a lansat, la Chişinău, o campanie de informare şi motivare a absolvenţilor din R. Moldova de a se înscrie la universităţile de peste Prut.

Campania ”Admite ro” este un proiect educaţional care vine în sprijinul acţiunilor întreprinse de autorităţile române în ceea ce priveşte comunicarea oportunităţilor de care se pot bucura tinerii din Republica Moldova care vor studia în România.

Această campanie va include două evenimente – ”Tîrgul universităţilor”, la care vor fi prezentate ofertele educaţionale ale instituţiilor de învăţămînt de peste Prut, şi ”Adoptă un boboc”, ce prevede acordarea ajutorului necesar absolvenţilor din R. Moldova pentru a putea mai uşor să se încadreze în sistemul educaţional român.

Tîrgul universităţilor din România se va desfăşura în trei oraşe din ţara noastră - Chişinău (10-12 iulie), Bălţi (14-15 iulie) şi Cahul (17-18 iulie).

În anul curent Guvernul de la Bucureşti a oferit pentru studenţii din R. Moldova care doresc să-şi continue studiile în România 5000 de locuri subvenţionate de statul român.