CAHUL E PE DRUMUL CEL BUN

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat a avut , pe 2 aprilie, o întrevedere cu activul raionului Cahul, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului. La eveniment au luat parte aleşi local de nivelul I şi II, conducători ai direcţiilor şi instituţiilor publice locale.

Prim-ministrul în exerciţiu a mulţumit preşedintelui raionului Cahul, Avram Micinschi pentru posibilitatea de a se întîlni cu activul raionului. Vlad Filat a subliniat avantajele pe care le deţine raionul Cahul în vederea dezvoltării social-economice, precum şi a enumerat proiectele care necesită a fi puse în aplicare, printre acestea fiind şi lansarea proiectelor investiţionale, asigurarea locuitorilor din zonă cu apă potabilă de calitate. În aceeaşi ordine de idei, Prim-ministrul în exerciţiu a declarat că fondul rutier al raionului va fi majorat. ”Am văzut alocările programate pentru fondul rutier al raionului pentru anul 2013. Vom insista ca această sumă să fie suplinită. Proiectul cu privire la reconstrucţia porţiunii de drum Hînceşti-Cahul-Giurgiuleşti se află pe lista de priorităţi a Guvernului”, a mai spus Vlad Filat.

A fost abordată necesitatea de a fortifica digurile de protecţie. Vlad Filat a solicitat preşedintelui raionului să efectueze lucrările respective. ”Deşi datele Serviciului Hidrometeorologic de Stat sînt favorabile, ar trebui să fim pregătiţi în faţa unei eventuale calamităţi”, a spus Prim-ministrul în exerciţiu. Vlad Filat a vorbit despre vizita pe care a efectuat-o la Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, menţionînd oportunităţile pe care le oferă acesta în vederea dezvoltării regiunii de sud a republicii. ”Perspectivele pe care le oferă acest port sînt enorme. Acesta contribuie la dezvoltarea infrastructurii din zonă şi oferă cetăţenilor din împrejurime o posibilitate reală de a-şi îmbunătăţi situaţia materială”, a menţionat Vlad Filat.

În cadrul întîlnirii au mai avut loc discuţii cu privire la situaţia din agricultură, învăţămînt şi altele. În final, Vlad Filat a urat succese activului raionului Cahul şi i-a îndemnat pe cei prezenţi în sală să contribuie la prosperarea Republicii Moldova.

La rîndul său, Avram Micinschi i-a mulţumit Premierului în exerciţiu pentru vizită, menţionînd că aceasta a contribuit la fortificarea dialogului dintre autorităţile locale şi cele centrale. De asemenea, preşedintele raionului Cahul a promis că vor fi depuse eforturi pentru soluţionarea problemelor enunţate pe parcursul şedinţei.