Ca sa-si ajute fiul sa evadeze, o femeie a inchiriat o locuinta in apropierea inchisorii si a inceput sa sape un tunel

O femeie de 51 de ani a închiriat o casă în apropierea închisorii unde se afla fiul său, condamnat pentru crimă, și a început să sape un tunel de 10 metri pentru a-l ajuta să evadeze. Însă planurile i-au fost zădărnicite.

Gata să facă orice pentru a-și vedea fiul din nou în libertate, o femeie de 51 de ani din Ucraina s-a gîndit să închirieze o casă situată în apropierea închisorii unde era deținut fiul său, condamnat pe viață pentru crimă. Apoi, a făcut rost de scule, lopeți și tîrnăcoape. Voia să sape un tunel pe sub zidurile închisorii. S-a întîmplat în regiunea Zaporijia, din Estul Ucrainei.

În fiecare seară, discret, femeia a început să sape la circa trei metri adîncime și să scoată pămîntul. Avea un fel de roabă cu care îl căra.

În timpul zilei, mama stătea la domiciliu, pentru a nu atrage atenția. Apoi, de cum se lăsa seara, venea pînă la locuința închiriată pe un scuter electric, pentru a face cît mai puțin zgomot. 

În trei săptămîni, a reușit să facă o galerie de circa 10 metri lungime, care se îndrepta către incinta închisorii. Un adevărat scenariu demn de filmul „Marea evadare”. 

Însă, în ciuda tuturor precauților, în cele din urmă a fost depistată și planul său a eșuat. Cînd a venit Poliția să o aresteze, devotata mamă transportase deja trei tone de pămînt.

Ironie a sorții, acum femeia va sta și ea după gratii, ca și fiul ei. Autoritățile au decis să nu-i fie făcut public numele. 

Povestea a fost postată pe un cont privat de Instagram, unde sunt publicate și cîteva poze, scrie agenția ucraineană Unian.