BURSE PENTRU TINERI DIN INSTITUTII DE TIP INTERNAT

Centrul de Informaţii Universitare a anunţat, în cadrul unui eveniment special, lista celor 91 de finalişti ai proiectului „Burse pentru tineri din instituţii de tip internat”, ediţia 2014-2015. Proiectul este implementat graţie sprijinului financiar al Fundaţiei „Orange Moldova” şi este susţinut de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din Republica Moldova. Scopul proiectului îl constituie facilitarea accesului elevilor din instituţiile de tip internat la o educaţie de calitate, în instituţiile de învăţămînt liceal, în şcoli profesionale, colegii sau universităţi.

Prezentă la eveniment, viceministrul Educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a subliniat importanţa proiectului, atît din punctul de vedere al impactului educaţional, cît şi din cel al promovării responsabilităţii sociale în mediul de afaceri din ţară. „Succesul nostru este, de cele mai multe ori, asigurat de un start bun în viaţă. Pentru unii, acest start este încă în grădiniţă. Pentru alţii – abia în şcoală sau chiar mai tîrziu. Dar pentru fiecare dintre noi este important ca, în momentul critic, să avem parte de sprijinul de care avem nevoie. Fundaţia „Orange Moldova”, prin bursele oferite acestor minunaţi tineri, este un model de responsabilitate socială”, a mai spus viceministrul.

Angela Muşet, directorul Centrului, a anunţat demararea concursului pentru ediţia 2015-2016. Ca de fiecare dată, bursele oferite vor fi în valoare de pînă la 12 000 de lei fiecare.

Amintim că acest proiect este implementat de Centrul de Informaţii Universitare al patrulea an consecutiv.