BUMACOV A ZIS SĂ ÎNCEPEM CULESUL POAMEI

Sezonul de recoltare a strugurilor de masă a fost lansat. Evenimentul s-a produs pe una din plantaţiile cu viţă de vie de soiuri de masă, care aparţine unei gospodării din satul Suruceni, raionul Ialoveni, în prezenţa ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

Vasile Bumacov a menţionat importanţa asigurării calităţii producţiei, în condiţiile unor cerinţe deosebit de mari din partea consumatorilor. Ministrul a mai accentuat rolul pe care îl au producătorii agricoli în evoluţia comerţului exterior al Republicii Moldova.

Gheorghe Gaberi, directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, a declarat că recolta globală de struguri în anul curent ar putea ajunge la 100 de mii de tone, iar în următorii doi-trei ani se aşteaptă o dublare a cantităţilor. Asta se poate întîmpla din cauză că în ultimii şase-opt ani fermierii au plantat mult mai multe suprafeţe cu soiuri de masă decît tehnice, care tocmai au ajuns să dea prima roadă. Potrivit Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, strugurii recoltaţi la Suruceni vor fi exportaţi în Federaţia Rusă şi alte ţări din CSI.

Moldpres