BULETINUL DE IDENTITATE PROVIZORIU VA FI ELIBERAT GRATUIT ÎN PERIOADA 25-30 NOIEMBRIE

Buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat gratuit cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot în perioada 25-30 noiembrie curent. Decizia a fost luată pentru asigurarea bunei desfăşurări a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat gratuit titularilor de acte de identitate cu statut „nevalabil”, inclusiv deţinătorilor de paşapoarte de tip sovietic, care din anumite considerente nu au obţinut buletinul de identitate, cetăţenilor ale căror acte sînt pierdute/furate sau care anterior nu au deţinut acte de identitate.

Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot vor putea obţine buletinul de identitate provizoriu la momentul adresării. Acest act se va elibera în mod simplificat, fără prezentarea obligatorie a documentelor de stare civilă în cazul în care solicitantul anterior a fost luat în evidenţă în Registrul de stat al populaţiei.

Totodată, ÎS „CRIS „Registru” va asigura confecţionarea buletinelor de identitate în baza tuturor cererilor depuse pe parcursul lunii noiembrie pînă la data de 27 noiembrie 2014, inclusiv în cazul în care termenul limită al comenzii depăşeşte această dată, indiferent de tariful achitat.

Potrivit datelor statistice, pentru participarea la scrutinele din anii 2009–2011 au fost solicitate, în mod gratuit, în medie peste 4500 de acte de identitate provizorii.

Sursa: Moldpres