Brinza care ''asculta'' muzică are un gust mai bun

Dacă brînza este expusă la muzică hip-hop în timpul procesului de maturare, aceasta va căpăta un gust mai puternic, conform unui studiu realizat la Universitatea de Arte din Berna, Elveţia, scrie dpa-international.com. Cercetarea a fost realizată cu ajutorul producătorilor de brînzeturi de la Kaesehaus K3. S-au folosit 8 tipuri de brînzeturi care au fost supuse maturării avînd pe fundal diferite stiluri muzicale, pentru o perioadă de şase luni şi jumătate, potrivit Mediafax. După încheierea procesului, brînzeturile au fost supuse unei analize senzoriale efectuate de tehnicieni alimentari. Aceştia au oferit mostrele unui juriu de specialişti culinari, care le-au savurat în cadrul unui test orb. Rezultatele au arătat că brînza care fusese expusă la muzică avea o savoare apare, spre deosebire de cele care nu au fost maturate astfel. În plus, aromele brînzeturilor erau diferite în funcţie de genurile muzicale la care au fost expuse în timpul procesului de maturare. Totodată, produsele expuse la muzica hip-hop aveau o aromă mai puternică, cu gust fructat mai pronunţat decît la alte mostre.