BOMBARDIERE ALE NATO AU INTERCEPTAT UN AVION MILITAR RUS DEASUPRA MARII BALTICE

Poliţia aerului a ţărilor membre ale NATO a interceptat un avion militar rus deasupra Mării Baltice, au anunţat vineri, pe contul lor de Twitter, forţele militare letone, informează agenţia de presă Unian.

Sursa citată precizează că bombardiere ale NATO s-au ridicat de la sol în data de 30 ianuarie, în scopul de a intercepta un avion militar rusesc Il-78.

Agenţia de presă Unian aminteşte că bombardiere ruse Tu-95 au survolat joi Canalul Mînecii, fără a anunţa în prealabil, motiv pentru care dispecerii aviatici au fost nevoiţi să schimbe traseele avioanelor civile.

NATO a constatat anul trecut o intensificare a activităţii aviaţiei ruse în spaţiul european, inclusiv în Marea Neagră. Nu de puţine ori, avioane ale unor ţări ale Alianţei Nord-Atlantice au fost ridicate de la sol pentru misiuni de interceptare a unor formaţii de avioane militare ruse în spaţiile aeriene ale Mării Baltice, Mării Nordului şi Mării Negre, mai ales în a doua jumătate a anului, pe fondul agravării conflictului din estul Ucrainei.

Sursa: Agerpres