BOLNAVII DE DIABET PRIMESC COLETE CU GLUCOMETRE, TESTE SI LANTETE

Peste 36 de mii de colete cu glucometre, teste şi lanţete au fost expediate persoanelor cu diabet zaharat din Moldova. Procesul de distribuire a coletelor continuă, iar pînă la sfîrşitul lunii iunie, acestea vor ajunge la beneficiarii din toată ţara.

Peste 36 de mii de colete cu glucometre, teste şi lanţete au fost expediate, în perioada 23 aprilie-14 mai, persoanelor cu diabet zaharat din Moldova. Coletele sînt distribuite prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” la domiciliul beneficiarilor.

Potrivit datelor prezentate de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), procesul de distribuire a coletelor continuă, iar pînă la sfîrşitul lunii iunie, acestea vor ajunge la beneficiarii din toată ţara.

”În cazul în care persoana cu diabet nu primeşte în această perioadă coletul respectiv, trebuie să se adreseze la oficiul poştal din localitate, iar dacă acolo lipseşte, atunci poate apela INFO CNAM – 0 800 99999, apel gratuit atît de pe telefon fix, cît şi mobil”, anunță CNAM.

Acţiunea de distribuire gratuită a glucometrelor, testelor şi lanţetelor a fost lansată în premieră naţională de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În cadrul acesteia sînt oferite gratuit aproximativ 100 de mii de seturi de dispozitive medicale persoanelor cu diabet zaharat.

Sursa: sputnik.md