BOGDAN TIRDEA: 2018 VA FI ANUL IN CARE VOM INMORMINTA PARTIDELE UNIONISTE

Anul 2018 trebuia să fie unul simbolic datorită centenarului unirii, a scris pe rețelele de socializare deputatul și politologul Bogdan Țîrdea. El a remarcat că acesta s-a dovedit a fi anul cînd vom înmormînta, politic vorbind, unioniștii.

”1. La 100 ani de la Unire, Chișinăul a scăpat de primarul unionist Chirtoacă, care timp de 10 ani a hărţuit capitala.

2. Anume în Anul Centenarului, unionistul Valeriu Munteanu, la alegerile locale a fost votat de 3%, pe cînd, unionistul Constantin Codreanu de 4%.

3. În anul centenarului, toate partidele unioniste și-au dat obștescul sfîrșit! PL, condus de M. Ghimpu, a coborît mai jos de zona plintusului, ratingul său oscilează în jurul a 2%, chiar și mai puțin. Partidul lui Șalaru are 1%, fără perspectivă să atingă 2%. PNL-ul condus de V. Pavlicenco niciodată n-a avut mai mult de 1%, nici nu va avea. Altfel spus, în viitorul legislativ partide unioniste nu vor fi!

4. La 100 ani de la Unire a eșuat tentativa de-a introduce Integrarea Europeană în Constituție.

5. La 100 ani de la Unire, adică, 1 noiembrie 2018, Parlamentul s-a dezis de introducerea limbii române în Constituție. Chiar și deputații cu pașaport român, dar ei sînt 64, au demonstrat că le este în cot de limba română.

6. Anume, la 100 ani de la Unire unionistului George Simion i-a fost înterzis accesul pe teritoriul R.M., restul unioniștilor - atacați de poliția moldovenească, reformată pe banii oferiți de România și UE.

7. Anume în Anul Centenar, speacherul și cetățeanul României, Andrian Candu, a specificat că Unirea, din principiu, este imposibil de realizat, în timp ce PDM și-a asumat vectorul Pro-Moldova.

8. Anume în Anul Centenarului, aflăm că Ghimpu și-a cumpărat hotel de lux în România. Semn că „ciomadanul” este pregătit.

9. Anume la 100 de la Unire a început reîntoarcerea spre Est.

Republica Moldova a primit statut de observator în cadrul Uniunii Euro-Asiatice, președintele Turciei a vizitat Moldova, firmele chineze au beneficiat de tendere pentru reparația drumurilor, conducerea R.M. discută cu chinezii oferirea creditelor, Federația Rusă la rîndu-i propune investiții exorbitante (1 miliard de dolari), în Moldova, Belarusul a lansat prima cursă aeriană directă Chișinău-Minsk.

10. Anume la 100 ani de la Unire a fost restabilit simbolul central al statalității moldovenești - clădirea prezidențială, anterior distrusă de forțele pro-românești.

Se pare că 2018 nu va fi doar anul cînd vom Înmormînta Unioniștii, ci anul în care Moldova va Renaște!”.

Sursa: socialistii.md