BNS A FINALIZAT PRELUCRAREA DATELOR RECENSAMINTULUI DIN MUN. CHISINAU SI BALTI

Biroul Naţional de Statistică (BNS) anunță că a reușit să prelucreze 36,9% din numărul total de chestionare acumulate în cadrul Recensămîntului Populaţiei şi al Locuinţelor din anul 2014 (RPL).

BNS anunță că pînă la ziua de astăzi au fost introduse şi codificate 1 528 718 chestionare (toate tipurile de chestionare pentru gospodărie și persoană), sau 36,9% din numărul total de chestionare. Situaţia privind derularea procesului de prelucrare a datelor RPL în dinamică, raportată la o anumită perioada de referință este prezentată. Procesul de prelucrare a datelor a fost finalizat pentru municipiile Chișinău şi Bălți, raioanele Leova, Ungheni, Ocnița, Hîncești și Cantemir. Introducerea datelor pentru celelalte raioane este în plină derulare.

În perioada 22 iunie-5 iulie curent, cu suportul expertului internaţional Anwar Ahmed Farhan, BNS a continuat activităţile de elaborare a regulilor de editare şi validare a datelor procesate cu referire la anumite subiecte din chestionarul pentru persoană (relația de rudenie cu prima persoană, vîrsta, sexul, starea civilă).

Expertiza internațională este oferită de către Fondul ONU pentru Populație și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Sursa: agora.md