BLOCUL DE LOCUIT CARE A FOST DISTRUS PARTIAL IN URMA DEFLAGRATIEI AR PUTEA FI DEMOLAT

Experții în construcții vor evalua starea blocului de locuit care a avut de suferit în urma deflagrației de sîmbătă noaptea. Specialiștii vor decide dacă locatarii se vor putea întoarce în casele lor, sau clădirea va fi demolată.

Blocul de locuit de pe bulevardul Moscova 11/5, care a fost distrus parțial în urma deflagrației de sîmbătă noaptea, ar putea fi demolat. Decizia o vor lua experții în construcții care urmează să inspecteze starea clădirii, după ce își vor încheia lucrările salvatorii și pompierii.

”La fața locului sînt prezenți experții în construcții care, după evacuarea dărîmăturilor, vor începe evaluarea stării blocului: dacă poate fi exploatat mai departe sau dacă urmează să fie demolat”, a declarat astăzi șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Mihail Harabagiu.

Potrivit lui, lucrările de salvare și deblocare nu au fost sistate.

”Ele au continuat și pe parcursul nopții. În această dimineață a fost depistat cadavrul unei femei, care a fost scos de printre dărîmături”, a declarat Harabagiu.

Potrivit șefului IGSU, opt persoane sinistrate mai rămîn cazate la Spitalul CFM din Chișinău, restul și-au găsit adăpost la rude, prieteni, apropiați.

Blocul de locuit care a avut de suferit în urma exploziei gazului a fost construit la începutul anilor 80 ai secolului trecut.

Sursa: sputnik.md