BILANTUL VIZITEI PRESEDINTELUI IGOR DODON LA STRASBOURG

Șeful statului a avut un șir de întrevederi importante

Președintele Igor Dodon a realizat și de această dată un scurt rezumat video al vizitei sale de la Strasbourg. Așa cum a promis anterior, șeful statului va comunica cetățenilor obiectivele fiecărei vizite oficiale peste hotare.

 “Voi continua aceste treceri în revistă în timpul fiecărei deplasări oficiale, astfel încît cetățenii noștri să conștientizeze cît de importante sînt contactele cu prietenii Republicii Moldova”, a menționat Igor Dodon.

În cadrul vizitei de lucru la Strasbourg, Președintele Dodon a rostit un discurs la sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Astfel, șeful statului a venit cu un mesaj detaliat despre ce se întîmplă în Republica Moldova, în special pe 5 dimensiuni: Situația politică internă; Prioritățile politicii externe; Necesitatea stringentă de promovare a reformelor; Relațiile interetnice și cooperarea cu regiunile; Reglementarea problemei transnistrene și măsurile de consolidare a încrederii.

“Eu cred că este un lucru foarte bun pentru imaginea Republicii Moldova, deoarece acest mesaj l-au auzit și deputații care au fost prezenți aici și în decurs de 30 de minute am răspuns la întrebările diferitor delegații din diferite țări”, a subliniat Dodon.

Totodată, la Strasbourg, președintele Dodon a avut mai multe întrevederi extrem de importante. Președintele moldovean s-a întîlnit cu: Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei; Secretarul General al Consiliului Europei; Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei; Președintele Comisiei de la Veneția; Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului; Co-raportorii APCE pentru Republica Moldova; Oficialii Consiliului Europei și ambasadorii acreditați pe lîngă CE.

Sursa: a-tv.md